Conducerea sub influenta alcoolului duce la tragedii rutiere Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 37 Vizualizări

Conducerea sub influenta alcoolului duce la tragedii rutiere

p_4_3_22.jpgConsumul de alcool reprezinta una din cauzele de conturbare a capacitatii de conducere, desi exista tendinta de a se subestima rolul sau, a avertizat, ieri, comisar de politie Livia Popa, purtator de cuvânt al Inspectoratului de Politie Mures. „De cele mai multe ori, conducatorii auto aflati sub influenta alcoolului comit frecvente încalcari ale normelor de circulatie, conduc cu viteza excesiva, se angajeaza în depasiri neregulamentare sau executa în mod periculos virajele. Consumul de bauturi alcoolice reduce viteza de reactie si precizia miscarilor si poate determina scaderea acuitatii vizuale si auditive a soferilor”, a declarat Livia Popa.
Potrivit acesteia, legea pedepseste aspru, cu închisoare de la unu la cinci ani, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul dupa ce soferul acestuia a consumat bauturi alcoolice, iar concentratia de alcool în sânge depaseste limita legala. „Se prevede o pedeapsa cu închisoare de la unu la cinci ani pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana care are o îmbibatie alcoolica de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.
Consumul de alcool constituie un factor de mare risc asupra traficului rutier, influentând în mare masura producerea accidentelor de circulatie”, a încheiat Livia Popa.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE