Home / Politic / Se ascut cutitele în PSD. Pe cine sustine filiala Mures?

Se ascut cutitele în PSD. Pe cine sustine filiala Mures?

Distribuie

p_2__01.jpg
Atât la nivel central cât si la nivel local, în PSD se scot si se ascut cutitele, se curata armele pentru o confruntare între cele doua tabere care s-au prefigurat deja. Una dintre ele este condusa de Mircea Geoana. Cealalta, greu de spus, dar este sigur o tabara anti-Geoana. Daca la începutul tensiunilor Miron Mitrea afirma ca îl sustine pe Cristian Diaconescu, acum ambii au o candidatura mai mult sau mai putin anuntata.

Geoana, sustinut de 39 de organizatii judetene?
De asemenea la reuniunea din acest weekend de la Poiana Brasov, Ilie Sârbu si Constantin Nita au sustinut hotarât ca 39 de organizatii din teritoriu îl sustin pe actualul presedinte al PSD. Totusi, nici un reprezentant al vreo unei organizatii nu a iesit la rampa cu o declaratie clara care sa risipeasca ceata din partid. Este si cazul judetului Mures.

Fratean: PSD Mures a avut o evulutie buna
L-am întrebat pe Alexandru Fratean, presedintele PSD Mures, daca judetul nostru se afla între cele 39 de organizatii care îl sustin pe Mircea Geoana însa raspunsul nu a fost clar, raspunsul dat de Alexandru Fratean fiind ca urmeaza negocieri la nivel judetean, de acolo se va stabili un delegat care va participa la congres, iar votul pentru noul presedinte PSD va ramâne secret. ”Am participat la reuniunea de la Poiana Brasov unde s-a discutat problema organizarii cât mai rapide a unui congres în PSD si a unei echipe care sa duca PSD-ul în viitor si nu în trecut. Cred ca Mircea Geoana a facut multe pentru partid si ar fi în stare sa duca mai departe echipa, însa la fel de bine poate fi si altcineva”, a declarat presedintele PSD Mures. Acesta mai spune ca la nivel judetean se va organiza o reuniune în care se va stabili cu cine merge Muresul, pe cine sustine la congresul, care urmeaza sa aiba loc. “Deocamdata se poarta multe discutii, sunt doar doua candidaturi anuntate, însa un lucru este sigur: vor fi multe dezbateri despre aceasta problema. Nu cred ca în ultimii opt ani PSD-ul a avut o evolutie buna, mai ales în Ardeal. În aceasta perioada care a trecut PSD a pierdut doua alegeri prezidentiale, însa Muresul a facut scoruri destul de bune. De aceea cred ca ar fi bine ca dupa acest congres, organizatia PSD Mures sa aiba un cuvânt mai greu în conducerea centrala. Pentru judetul Mures va conta foarte mult proiectul politic ce va fi pus masa de la Congres. Vreau ca PSD sa functioneze mai bine în Ardeal de acum încolo”, a mai subliniat Fratean.

Diaconescu si Mitrea candidati oficial
Cristian Diaconescu si Miron Mitrea si-au anuntat oficial candidatura, iar Adrian Nastase a lasat de înteles ca se mai gândeste. Situatia de la nivelul judetului Mures este întâlnita în toata tara, nici un presedinte de filiala judeteana nu se înghesuie sa spuna clar pe cine sustine si peste tot au loc discutii. “Vom avea o întrunire la nivel judetean si vom discuta pe cine sustinem la Congres. Votul va fi secret”, a mai adaugat presedintele PSD Mures.
Pâna la congresul care va avea loc cât mai repede, urmeaza sa mai vedem cum vor evolua lucrurile. Daca Adrian Nastase îsi va anunta oficial candidatura si daca vor mai exista tradatori din tabara lui Mircea Geoana. Oricum, apele sunt foarte tulburi si agitate în PSD la momentul de fata si doar câteva zile în plus le va mai linisti. Am solicitat si parerea unor oameni care au un cuvânt de spus în buna functionare a organizatiei PSD Mures.

    
Pâna la urma va câstiga o echipa
“Partidul are mai multi pretendenti la functia de presedinte. Sunt mai multi candidati care se bat pentru o functie. Cât despre sedinta de la Brasov, am înteles ca a fost ceva scurt, Mircea Geoana întâlnindu-se cu niste reprezentanti ai organizatiilor judetene. Eu consider ca aceasta este o campanie interna si ca pâna la urma va câstiga o echipa. Este adevarat, vor fi modificari de personal si de structura. Legat de acuzatii, de la Marian Vanghelie care are un limbaj mai… sarac, ma asteptam sa vina cu niste acuzatii însa nu de la Miron Mitrea, pe care îl stiam un om destept. Ca si ansamblu, aceste lucruri sunt normale. Este normal si ca presedintele unei organizatii judetene sa se duca spre un anumit candidat, sunt chestiuni caracteristice. Totusi, aceste lucruri ar trebui discutate în partid si nu în fata camerelor.”
Florin Vlas, presedinte PSD Târgu-Mures   

Se impune o analiza judeteana
“Cum sa le comentez situatia actuala? Faptul ca sunt mai multi candidati e un lucru bun. Noi asteptam sa se analizeze situatia si în functie de propunerile fiecarui candidat, la nivelul organizatiei judetene ne vom face un punct de vedere cu care sa ne prezentam mai apoi la congres.“
Ovidiu Dancu, fost primar al orasului Ludus  

PSD va ramâne un partid mare
“Sa nu facem o confuzie… 39 de lideri de organizatii s-au pronuntat pro-Geoana. Este o mare diferenta între ceea ce spune un lider si ceea ce spune întreaga organizatie. PSD a fost, este si va fi un partid mare. Functia de presedinte al partidului este una foarte importanta. La fel ca toate partidele, PSD a ajuns la un moment natural din viata sa, în care anumiti oameni mai mult sau mai putin importanti încearca sa ajunga la conducere. Astfel, ei discuta cu organizatiile judetene, cu primarii, cu oameni de la care ar putea obtine un sprijin. Este ca la fotbal, în viata normala suntem prieteni dar pe teren ne mai rupem picioarele pentru ca fiecare vrea sa câstige. Este un lucru banal… un lucru normal care se întâmpla în viata partidelor. Merita sa fii presedintele PSD si asta dovedeste ca PSD-ul conteaza. Apreciez transparenta cu care se confrunta candidasii. Geoana si-a chemat oamenii la Brasov ca sa obtina sustinere, Diaconescu a discutat deschis cu Mitrea, Mitrea si el ca un barbat adevarat a facut acuzatiile sale. Sunt niste batalii care se desfasoara transparent si acesta este un lucru bun.”
Dinu Socotar, prim vicepresedinte PC Mures  

E nevoie de echilibru în partid
“Urmaresc si eu ce se întâmpla la nivelul conducerii din PSD pe partea de media. Cea mai interesanta mi se pare luarea de pozitie a lui Cristian Diaconescu, care vrea sa aplaneze conflictele. El vrea sa vina cu o echipa care sa aduca un echilibru în partid. Este mare nevoie de oameni care sa aduca echilibru în partid si care sa dea valoare. Este important ca toti acesti oameni sa se adune la un loc.”
Cristian Tuca, fost subprefect   

 
Se impune o sedinta si la Mures
“Nu sunt bine informat referitor la aceste probleme din PSD. Ceea ce vad la televizor ma poate induce în eroare. Trebuie sa avem o sedinta la Târgu-Mures cu domnul Fratean si sa discutam despre ce se întâmpla în partid si ce pozitie vom lua. Dupa aceste discutii o sa va pot da o pozitie oficiala la situatia din PSD.”
Dorin Danesan, primar Sighisoara


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Márk Endre (UDMR) candidează pentru un nou mandat la Reghin

Distribuie După candidaturile anunțate de Stelian Doru Cătană din partea PNL și Vasile Oprea din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.