20 februarie, zi cruciala pentru Mircea Geoana Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 29 Vizualizări

20 februarie, zi cruciala pentru Mircea Geoana

9_1_05.jpg
Daca va câstiga, îsi va continua mandatul (deloc linistit), iar daca va pierde, nu va mai prinde nici un loc important în partid si va fi, probabil, marginalizat. Acesta este viitorul lui Mircea Geoana, presedintele PSD. Foarte multi analisti politici sustin ca hotarârea luata luni, legata de data congresului, este un prim pas în victoria lui Geoana. De ce? Pentru ca tabara anti-Geoana este destul de dezorganizata si nu vor avea timp sa se puna la punct pâna pe 20. De asemenea, cu cât are loc mai repede, cu atât mai putini vor dezerta din tabara lui Geoana. Totusi, actualul presedinte PSD îsi pune multa baza în „baroni” si le promite mai multa putere în partid în schimbul sustinerii.
Nici sprijinul celor 39 de organizatii nu este sigur. Geoana încearca sa îl faca sigur însa nu se stie ce surprize vor aparea pâna pe 20 februarie. Înainte de congres, pe 4 februarie, va avea loc Consiliul National, dedicat dezbaterilor doctrinare, dupa cum spune Adrian Nastase. Chiar daca suna foarte bine stim clar ca nu asta îi preocupa pe social democrati. Consiliul National trebuie sa modifice statutul partidului.
Sa ne ocupam putin si de tabara adversa. Asa cum sunt împartiti la momentul de fata, Mitrea, Diaconescu si Nastase nu îl vor da jos pe Geoana. Singura sansa ar fi formarea unei singure echipe. Cristian Diaconescu spunea chiar ca spera ca numarul echipelor formate sa scada. Asta ne-ar duce cu gândul la niste retrageri. Cel mai bine cotat ar fi Diaconescu… atât Miron Mitrea cât si Adrian Nastase ar putea sa faca parte din echipa lui, alaturi de Victor Ponta si Adrian Severin.

Trebuie sa ne apucam de treaba
„Daca s-au format tabere atunci e razboi si daca e razboi e normal sa fie si acuzatii. Este greu sa spunem daca aceste acuzatii sunt fondate sau nu. În orice tip de alegeri, întotdeauna apar lupte înainte si este un lucru firesc. Cred ca s-ar justifica o recalificare sau poate o retrogradare a lui Geoana în functie de ceea ce hotarasc membrii. Unii dintre ei si-au pregatit deja hainele de sefi însa cred ca este prea devreme. Membrii o sa hotarasca ce vina are Geoana si în ce masura. La vremea respectiva l-au ales deoarece au considerat ca este cel mai bun, acum sunt altii pe care îi considera cei mai buni. Totusi, este un lucru bun ca se rezolva lucrurile foarte repede pentru ca problemele acestea trebuie rezolvate. Sa se puna la punct toate si sa ne preluam serios pozitia de partid care se afla în opozitie. Trebuie sa ne apucam de treaba.”
Radu Pescar, om de afaceri

E normal sa fie schimbari…
„Cred ca este o situatie fireasca ca în orice partid care a pierdut alegerile prezidentiale. Este normal sa fie schimbata conducerea din moment ce a pierdut, iar Mircea Geoana a promis ca daca nu va câstiga îsi va da demisia. Nu vad sa fi facut acest lucru. Sa speram ca se va rezolva aceasta problema si ca va aparea o noua conducere care va fi în stare sa câstige la urmatoarele alegeri.”
Ioan Pop, fost consilier judetean

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE