„Ziua Porţilor Deschise” la Gimnaziul „Friedrich Schiller” Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 109 Vizualizări

„Ziua Porţilor Deschise” la Gimnaziul „Friedrich Schiller”

2_1_02.jpg   
Marţi, 26 ianuarie a fost o zi deosebită pentru preşcolari: au avut ocazia să facă o vizită Gimnaziului „Friedrich Schiller” din Târgu-Mureş, impreuna cu educatoare şi părinţi pentru a intra în contact direct cu viitoarele lor învăţătoare şi cu atmosfera de şcolar.
Elevii din clasele a IV-a, împreună cu învăţătoarele, le-au pregătit preşcolarilor un program special, pe secţii, pentru a le alimenta dorinţa de a călca pragul dintre preşcolar şi şcolar. „Am invitat în special grădiniţele din zona limitrofă dar şi din restul cartierelor, educatoare, părinţi şi copii pentru a vizita şcoala, organizând activităţi cu învăţătoarele care vor prelua clasele a I-a şi cu elevii din clasele a IV-a. Copiii noştri sunt nerăbdători când se apropie această zi a porţilor deschise, s-au pregătit încă din septembrie pentru a-i întâmpina cum se cuvine pe micuţii preşcolari,” a precizat Păcurariu Liliana, directorul Gimnaziului „Friedrich Schiller” din Târgu-Mureş.

Trei clase, trei activităţi, trei limbi de predare
Am făcut o vizită celor trei clase în care au fost primiţi prichindeii dornici de învăţare. În clasa a IV-a A, secţia română, preşcolarii erau îndrumaţi de învăţătoarea Negrea Dorina. Ajutaţi de elevii clasei a IV-a, micuţii au învăţat să facă păpuşele din aţă şi origami. Preşcolarii au mărturisit, emoţionaţi şi nerăbdători, că abia aşteaptă să meargă la şcoală. În clasa a IV-a C, secţia germană, preşcolarii erau aşteptaţi, când am ajuns eu, de învăţătoarea Ciobanu Veronica şi de elevii care le-au pregătit cântecele şi poveşti despre anotimpuri dar şi cuvinte în limba germană. În clasa a IV-a B, secţia maghiară, distracţia era în toi. Preşcolarii, îndrumaţi de învăţătoarea Gyorffi Andrea, învăţau cântecele despre carnaval, colorau, desenau clowni şi se distrau de minune. Gimnaziul „Friedrich Schiller” este singura şcoală din Târgu-Mureş unde există trei secţii de predare: română, maghiară şi germană, împlinind în acest an, 40 de ani de existenţă. „În prezent avem 620 de elevi la şcoala noastră. Scopul „Zilei Porţilor Deschise” vizează creşterea numărului de elevi din clasele a I-a”, a declarat Păcurariu Liliana. Prichindeii au rămas la şcoală până la ora 12 când s-au întors alături de educatoare, la grădiniţe, pentru masa de prânz. A sta lângă un copil ce învaţă să îndoaie o foaie de hârtie pentru a face o căsuţă mi-a fost şi mie „medicamentul” pe ziua de marţi. Au fost frumoşi.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE