Al 13-lea salariu acordat la Universitatea “Petru Maior” Business
  • admin
  • 0 comentarii
  • 100 Vizualizări

Al 13-lea salariu acordat la Universitatea “Petru Maior”

burta_862b23.jpgUna din problemele cadrelor universitare si a personalului auxiliar din institutiile de invatamant superior o reprezinta acordarea celui de-al 13-lea sarariu. Reducerea cu 15% a salariilor cadrelor universitare si masura Guvernului de acordare a zilelor libere de concediu fara plata au creeat nemultumiri in randul acestora, ajungandu-se chiar si in instanta. Primii care au beneficiat in judetul Mures de al 13-lea salariu sunt cadrele didactice de la Universitatea “Petru Maior” din Targu-Mures, care in cursul acestei saptamani, au intrat in posesia acestuia. “Spre bucuria colegilor am primit al 13-lea salariu, dupa ce statul ne-a sanctionat cu cei 15 % pe o perioada de doua luni, Universitatea “Petru Maior” a fost capabila sa compeseze personalul institutiei. Am inteles ca era interpretabila masura privind al 13-lea salariu, dar in masura in care institutiile au putut din resurse proprii sa acorde acesti bani, s-a putut face acest lucu. Universitatea noastra a fost destul de ponderata in cheltuieli si am reusit sa acordam acest salariu din rezervele pe care le-a avut”, a precizat Cornel Sigmirean, cancelarul Universitatii “Petru Maior”.

Veste buna pentru cei cu salarii mici
Acesti bani vin ca o gura de oxigen, in special pentru personalul auxiliar, cu un salariu mult mai mic decat cadrele universitare, hotararea cu reducerea de 15 procente aplicandu-se si acestora.
“Prin politicile noastre bugetare am reusit sa acordam acest al 13-lea salariu, din rezervele noastre. Nu am afectat bugetul national, astfel ca cetatenii Romaniei nu trebuie sa fie invidiosi pe noi. De acest al 13-lea salariu a beneficiat tot personalul Universitatii “Petru Maior”, in total 370 de cadre didactice si personal auxiliar, practic tot personalul, indiferent de rang, de la portar si pana la rector”, a precizat Sigmirean.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE