Home / Social / Am fost colegi la “Rebreanu” in clasa E primara!

Am fost colegi la “Rebreanu” in clasa E primara!

Distribuie

6_.jpgGimnaziul “Liviu Rebreanu” situat in Targu-Mures, str. Surianu 1-3, cladirea galbena, adaposteste la etajul doi, clasa I E. “Cum gasesc copiii clasa, ca nu exista niciun numar, nicio denumire pe usa?” –o intreb pe invatatoarea Bongo Jazminka. “S-au obisnuit,” imi raspunde zambind cea care de noua ani vine ca acasa in aceeasi sala de clasa. “Am absolvit Liceul Pedagogic din Targu Mures in 2001, am urmat apoi Colegiul de institutori la Cluj-Napoca, iar in 2007 am obtinut la Universitatea Babes-Bolyai diploma de profesor in invatamantul primar,” povesteste invatatoarea care se afla la cea de a treia generatie de elevi din ciclul primar. “De ce am ales aceasta meserie? Simplu. Asa a cerut traditia. Bunica mea a fost educatoare, iar mama invatatoare la Sarmasu…a fost ca o mostenire”, spune ea cu convingere, adaugand:” orice probleme as avea cand intru in clasa uit de toate! E ca o lume aparte unde nu patrund grijile din exterior. Imi plac copiii si nu as schimba cu nimic, desi din cauza banilor multi pleaca din invatamant.
”Elevii incearca sa deseneze ce meserii ar vrea sa urmeze si unii abia se abtin ca sa nu strige in gura mare: “hip-hip hurra, vom aparea in ziar!” Predarea se face dupa metoda traditionala, de la 8 la 12. Dupa ore toata clasa urmeaza un curs de dansuri populare in sala de sport unde un profesor de dans se ocupa de ei. Invata engleza optional, Deli inoata, Kriszta studiaza pianul, Dalma vrea sa fie educatoare si dovedeste de pe acum ca are aptitudini administrative, facand drumuri pana la secretariatul scolii dupa o lista scoasa pe imprimanta. Tamas vrea sa se faca bucatar si deseneaza unul ce poarta un sort cu tricolorul Romaniei! Il intreb ce stie sa gateasca si-mi descrie cu date tehnice supa de ciuperci. Se ia o lingura si se amesteca! Daca nu stiati se pot face si cartofi pai cu ketchup si cu cascaval deasupra! Dar si acolo e nevoie de o lingura, la amestecat! Hunor, care se pregateste sa fie pompier, abia isi mai tine deschisi ochisorii. Recunoaste ca nu a prea dormit. Din vorba-n vorba aflu ca are un bunic apicultor la Sacadat. Unde e localitatea asta, il intreb. “E aici in Romania!” Si cu toate astea lui Hunor nu-i place mierea!


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

FOTO: ”Marș pentru Viață”, la Sărmașu

Distribuie O nouă ediție a evenimentului ”Marșul pentru Viață”, organizat de Biserică Ortodoxă Sărmașu, Fundația …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.