Home / Social / Grupuri de suport pentru varstnici si alcoolici la Targu-Mures

Grupuri de suport pentru varstnici si alcoolici la Targu-Mures

Distribuie

7_2_02.jpgInstitutul de Psihoterapie si Dezvoltare Personala  din Targu-Mures organizeaza grupuri de suport adresate persoanelor varstnice si persoanelor cu probleme legate de consumul de alcool.
Institutul de Psihoterapie si Dezvoltare Personala este o asociatie non profit, infiintata in toamna anului trecut in ideea de a face cunoscute populatiei beneficiile psihoterapiei.  Asociatia are patru membrii fondatori si va incepe sa fie functionala din luna februarie. “Aceasta asociatie doreste sa aduca mai aproape de populatie aceasta metoda de tratament, psihoterapia, atat pentru bolnavi cat si pentru omul sanatos, in sensul dezvoltarii personalitatii”, a explicat dr. Adriana Mihai, medic primar psihiatru la Clinica de Psihiatrie nr II din Targu Mures si membru fondator al Institutului de Psihoterapie si Dezvoltare Personala. Prin intermediul asociatiei, pacientii vor plati mai putin pentru sedinte. “Nu prea sunt servicii de psihoterapie. Exista multi oameni formati si din pacate nu este un loc in care lumea sa spuna: acolo ma pot duce la psihoterapie. Accesibilitatea mi s-a parut destul de grea la psihoterapie, iar deocamdata serviciile nu sunt sustinute de CAS, se fac numai in privat. Iar o asemenea asociatie non profit va putea sa obtina din alta parte, daca se poate, resurse care, macar partial, sa suporte costurile psihoterapiei, fata de cat ar costa o sedinta de terapie.  Costurile sunt reduse, cat se poate mai mici ca sa creasca accesibilitatea”, a adaugat Adriana Mihai.

Grupuri de suport
Pentru a veni in sprijinul persoanelor varstnice asociatia organizeaza saptamanal, incepand cu luna februarie, grupuri de suport a cate sase persoane, in fiecare marti, intre orele 17.00-18.30, la Centrul de Psihoterapie si Dezvoltare Personala din str. Calarasilor nr 20. Un alt grup de suport este adresat persoanelor cu probleme legate de consumul de alcool, in fiecare marti, intre orele 16.00-17.00. Pentru inceput am zis sa incercam cu psihoterapie de grup, sau daca nu, macar psihoeducatie care este o alta forma in care se prezinta patologia. Se prezinta acceptabilitatea fata de boala, tratament, alte masuri de preventie, a complicatiilor si, in felul acesta, oamenii sunt mai putin speriati de patologia care ii aduce in grupul respectiv. Asemenea grupuri de psihoeducatie poate sa le dea o idee cand consumul de alcool poate sa devina o problema, cand necesita tratament medicamentos sau internare in spital, sau alta forma de tratament. Pentru varstnici am considerat ca este un mod in care se pot confrunta cu problemele care le au specifice varstei: tulburari de atentie, de memorie, depresia care este relativ frecventa la aceasta varsta”, a mai spus dr. Adriana Mihai.
Persoanele care sunt interesate de aceste grupuri de suport pot afla mai multe informatii si se pot inscrie la numarul de telefon 0751-471.128. 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

FOTO: ”Marș pentru Viață”, la Sărmașu

Distribuie O nouă ediție a evenimentului ”Marșul pentru Viață”, organizat de Biserică Ortodoxă Sărmașu, Fundația …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.