Podoplex, aparatul care detecteaza defectele talpii Sanatate
  • admin
  • 0 comentarii
  • 1242 Vizualizări

Podoplex, aparatul care detecteaza defectele talpii

12_1_01.jpg
Centrul de Diagnosticare a Talpii Suporth din Targu-Mures va pune la dispozitia pacientilor un aparat de diagnosticare a talpii, unic in tara, ce da posibilitatea pacientului de a vedea forma talpii sale, zonele cele mai afectate la presiunea exercitata de greutatea corpului uman, in oglinda de la baza aparatului.
La fel ca orice palier al sistemului de sanatate, si identificarea si prevenirea problemelor ce apar la nivelul talpii umane au inceput sa devina o preocupare pentru specialisti. Pana acum, vechile tipuri de aparate, podoscoape, dadeau posibilitatea doar fotografierii talpii si expunerea radiografiei acestora pe ecranul monitorului, pacientului explicandu-i-se dupa culorile radiografiei care ar fi problemele reale pe care le are. Pentru ca pacientul sa inteleaga care zone ale talpii piciorului prezinta probleme, sa identifice zonele afectate in momentul in care greutatea corpului uman exercita o presiune asupra talpii, specialistii Suporth au creat un nou tip de aparat, numit Podoplex. “Mergem pe ideea ca pacientul sa vada si unde este problema, ce s-a intamplat. Presiunile de pe talpa ne arata pe monitor cum trebuie facut sustinatorul plantar ideal, iar acest aparat, avand alta structura decat vechile tipuri de aparate care mai sunt in dotarea altor firme, da o imagine mult mai clara. Zonele afectate se pot vedea mult mai usor si de catre un specialist si de catre pacient, presiunea de pe talpa piciorului fiind vizibila in oglinda de la baza aparatului. Cu cat presiunea este mai mare, cu atat zona afectata devine mai alba,” a explicat Iklandi Laszlo administratorul Centrului de diagnosticare a tălpii Suporth din Târgu-Mureş.
Aparatul are dimensiuni de 40×40, este confectionat din Plexiglas, iar in componenta sa are o camera video minuscula care face fotografierea talpii cu ajutorul oglinzii si este legat la un calculator. “Aparatul are un soft mai modern, a fost deja testat la Budapesta si urmeaza sa fie omologat. La noua tehnologie s-a lucrat doi ani”, a precizat Iklandi Laszlo. Acesta a mai spus ca noua tehnologie este unica pe piata romaneasca, aparatul urmand sa fie pus la dispozitia pacientilor deja din luna februarie.
Pe viitor, administratorul Suporth doreste ca un astfel de aparat sa fie detinut si de cabinetele medicale, in ideea de a dezvolta o colaborare cu cat mai multi specialisti.

Sustinatorul plantar remediaza defectele talpii
Problemele depistate de aparatul de diagnosticare a talpii pot fi rezolvate cu ajutorul unui sustinator plantar, care are rolul de a mentine bolta piciorului, impiedicand accentuarea deformatiei si instalarea fenomenelor artrozice. “Sustinatorul plantar este fabricat cu ajutorul softului grafic, pe masura fiecarui pacient”, a mai spus Iklandi Laszlo. Defectele cauzate de încălţămintea inadecvată se pot remedia prin purtarea frecventă a sustinătoarelor plantare.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE