Sfaturi utile
26 ianuarie 2010– În oala de fiert sub presiune evitaţi să pregătiţi compoturi de fructe, de mere, în special, pentru că spuma care se formează poate bloca spaţiul de comunicare al vasului cu exteriorul, iar valva de siguranţă se poate bloca. Din acelaşi motiv, când fierbeţi orez sau legume uscate, lăsaţi focul mic;
– Când orezul fiert pentru rizotto este aproape gata, adăugaţi un pahar cu lapte. Preparatul îşi va îmbogăţi conţinutul şi acesta va fi mai uşor de digerat;
– Dacă puneţi în piureul de cartofi două linguri de smântână şi 1 albuş bătut spumă, gustul va fi deosebit, iar piureul va fi mai pufos;
– Când pregătiţi o salată de fructe (fie ele chiar din conserve), pentru ca aceasta să fie mult mai gustoasă, puneţi fructele într-un castron. Pregătiţi un sirop de zahăr, peste care stoarceţi zeama de la o jumătate de lămâie. Turnaţi siropul peste fructe cu 5 minute înainte de a mânca salata;
– Daţi ceapa tocată prin puţină făină şi aceasta nu se va mai arde la călit;
Lasă un comentariu