Home / Eveniment / Viorel Filip si acolitii trimisi în judecata de DNA

Viorel Filip si acolitii trimisi în judecata de DNA

Distribuie

3_1cap.jpgProcurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au dispus trimiterea în judecata a lui Viorel Fipil, fostul sef al Politiei Comunitare Târgu-Mures, acuzat de coruptie în afacerea „VDG Security – Politia Comunitara”. Alaturi de acesta au mai fost trimisi în judecata si Dumitru Munteanu, fost sef al Biroului Posturi Fixe din Politia Comunitara si Mircea Aldea, inspector cu protecta muncii în cadrul Primariei Târgu-Mures.
Scandalul a fost declansat în luna iulie 2009, atunci când o parte a mass media a publicat informatii conform carora mai multe institutii aflate în Portofoliul Politiei Comunitare Târgu-Mures au fost transferate catre paza firmei VDG Security Târgu-Mures, un SRL înfiintat în februarie 2009 de Dumitru Munteanu. „În consecinta, se poate concluziona faptul ca Serviciul Public Politia Comunitara a renuntat la paza obiectivelor în favoarea unei firme-capusa, VDG Security SRL Târgu-Mures, firma al carei administrator de drept este învinuitul Munteanu Dumitru, însa în realitate s-a dovedit ca este o firma în care seful Politiei Comunitare Târgu-Mures, învinuitul Filip Viorel, are interese”, se precizeaza în rechizitoriul DNA. De asemenea, în urma interceptarilor telefonice, procurorii anticoruptie au stabilit ca Dumitru Munteanu îi raporta lui Viorel Filip detalii referitoare la problemele SRL-ului. „În activitatea sa infractionala, învinuitul Munteanu Dumitru a fost ajutat de catre seful sau, învinuitul Filip Viorel, care s-a dovedit a fi „asociatul din umbra” al SC VDG Security SRL Târgu-Mures”, se mai arata în rechizitoriu.
De asemenea, procurorii au descoperit ca Dumitru Munteanu se folosea de angajatii Politiei Comunitare pentru a furniza servicii unor clienti, acesta mai fiind acuzat de instigare la savârsirea infractiunii de abuz în serviciu contra interesului public, dupa ce investigatiile DNA au dezvaluit faptul ca aproximativ 35 de angajati ai VDG Security si-au efectuat vizitele medicale la un centru medical care avea contract cu primaria Târgu-Mures. Motiv pentru care Mircea Aldea, inspector de protectia muncii din Primarie a fost trimis în judecata, fiind acuzat de abuz în serviciu contra interesului public.
Pâna la închiderea editiei, Viorel Filip nu a putut fi contactat pentru a-si exprima punctul de vedere. „Domnul Filip a gresit si prin urmare a plecat din Primarie”, a declarat aseara, la Realitatea TV Targu-Mures, primarul Dorin Florea.

Faceti atâta vâlva din asta…
“Nu s-a facut niciun transfer de contracte! E vorba despre 30 de oameni de la Paza Obiective care au fost transferati la Ordine Publica si a trebuit sa renuntam la doua obiective externe: Aquaserv si Energomur. Firma a facut-o cine a facut-o, nu cred ca acesta e cel mai important aspect. Domnul Munteanu e personal contractual la noi, are tot dreptul sa îsi faca firma, nu pot sa îi spun eu ce poate face si ce nu. Faceti atâta vâlva din asta, desi în urma cu cinci ani când a venit o firma din Harghita la un obiectiv important din oras, nimeni nu a spus nimic.”
Declaratie acordata de Viorel Filip în cotidianul Zi de zi din 9 iulie 2009

Adresa primita de Aquaserv în 20 mai 2009
“Având în vedere preocuparile Guvernului României în ce priveste descentralizarea unor servicii, Primaria municipiului Târgu-Mures, prin punerea în aplicare a Legii de înfiintare a Politiei Locale, care prevede ca paza obiectivelor care nu apartin Administratiei Publice Locale sa fie externalizate, va înstiinta ca începând cu data de 1 iunie 2009, paza obiectivelor care apartin companiei Aquaserv si transportul de valori vor fi preluate de firma VDG Security SRL, care este de acord sa preia angajatii Politiei Comunitare pentru continuarea de paza în aceste obiective.”
Semneaza: Primar, dr. Dorin Florea, Director executiv Politia Comunitara, dr. Viorel Filip


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Bilanțul final al proiectului „Din grijă pentru tine”. Dr. Simona Gurzu: “Doar 30% din cei consultați au fost declarați sănătoși fizic”

Distribuie În intervalul 10-12 martie s-a derulat, la Târgu Mureș, proiectul „Din grijă pentru tine”, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.