Home / Editorial / Pentru vârstnici e criza, pentru altii licitatii cu miza…

Pentru vârstnici e criza, pentru altii licitatii cu miza…

Distribuie

alex_poza_noua_9d55c6.jpgConsilierii locali ai municipiului Târgu-Mures vor dezbate azi, în cadrul unei sedinte ordinare, un proiect de hotarâre care vizeaza reactualizarea contributiei de întretinere pentru persoanele rezidente în Caminul pentru persoane vârstnice din Târgu-Mures. Astfel, daca majoritatea va spune „DA”, cei peste 70 de locatari ai caminului vor  scoate din buzunare, începând cu data de 1 februarie, suma de 600 de lei lunar, în loc de 290 de lei, cât reprezinta în prezent respectiva contributie. Potrivit expunerii de motive, scumpirea „chiriei” se impune deoarece costul mediu lunar al unei persoane este de 762 de lei si întrucât ne aflam în plina criza economica, ar trebui sa facem niscaiva economii la buget…
Am citit în urma cu doar doua zile, pe un site de achizitii publice, despre licitatia organizata de municipalitate în vederea achizitionarii unui numar de 90 de locuinte sociale în Târgu-Mures. Valoarea acesteia: 27 de milioane de lei, ceea ce înseamna ca un apartament va costa 300.000 de lei, suma care ma duce cu gândul la ceva extrem luxos si nicidecum la o locuinta sociala. Evident, cele 27 de milioane de euro le vom achita noi, târgumuresenii, multi ani de-acum încolo…
Întrebarea pe care mi-o adresez, stimati consilieri locali (si va invit si pe dumneavoastra sa procedati la fel!) este cum se poate ca în cazul unor vârstnici, în marea lor majoritate oameni nevoiasi, condamnati sa îsi petreaca batrânetea într-un camin, sa marim preturile cu 50% invocând criza, iar în cazul locuintelor „sociale” sa închideti ochii la muntele de bani platit din buzunarul contribuabilului? Criza nu e pentru toti?!
Înainte sa votati marirea contributiei, va rog, stimati consilieri locali, sa va gânditi la parintii si la bunicii dumneavoastra! Asa sa va ajute Dumnezeu!


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

EDITORIAL: Socoteala de acasă nu se potriveşte cu cea de la Ulieş

Distribuie Undeva prin luna iulie am primit un telefon de la Costi Dumitru, profesor şi …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.