Frigul nu a afectat culturile de mere din zona Reghin Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 89 Vizualizări

Frigul nu a afectat culturile de mere din zona Reghin

burta_78db8b.jpgUna din marea problema a agriculturii in aceasta perioada o reprezinta temperaturile scazuta inregistrate in ultima perioada, in judetul Mures, cand mercurul termometrelor a coborat cu mult sub zero grade. Cu toate ca gerul a fost unul puternic, culturile se pare ca nu au avut de suferit, cel putin in cazul merelor. Zona Reghin Batos, unul din principalele bazine pomicole ale tarii, a trecut cu bine peste aceasta perioada, frigul neafectand cultura marului.
“Sper ca acest frig sa nu fi afectat mugurii din rod in plantatii, temperatura inregistrata fiind de pana la -22 de grade, frig care s-a inregistrat doar intr-o noapte. Daca se inregistreaza temperaturi de pana la -20 de grade, atunci nu sunt probleme. Pericolul apare atunci cand temperaturile scazute se inregistreaza in perioada de intrare si iesire din iarna, cand seva incepe sa circule in pomi, si atunci e pericol mai mare de inghet la ramurile tinere si la muguri din rod in special,” a precizat Emil Farago, presedintele grupului de producatori de mere Batos-Reghin.
Probleme pot aparea si in cazul produsului finit, dar amenajarea spatiilor de depozitae corespunzatoare impiedica periclitarea recoltei. Am vorbit la Bucuresti, si am aflat ca in alte zone din tara, zona Cotnariului si alte regiuni din sud, sunt probleme cu frigul. La noi din cauza frigului nu am avut probleme in aceasta iarna. Frigul nu afecteaza nici produsul final, datorita depozitelor termoizolante, singura problema la depozitare, o reprezinta utilajele, care ar putea suferi din cauza temperaturilor scazute,” a precizat Farago.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE