Sfaturi utile
28 ianuarie 2010 – În salata de morcovi cruzi puneţi o lingură de ulei de măsline sau de floarea-soarelui. În acest fel, vitamina A din morcovi va fi mai uşor de asimilat. Evitaţi să puneţi zeamă de lămâie deoarece aceasta distruge vitamina A, care este foarte valoroasă; – Înainte de a da la cuptor o prăjitură în care aţi folosit mere rase, ungeţi-o cu un amestec făcut din puţin unt, scorţişoară şi zahăr. Gustul deosebit de bun va fi evident;
– Pentru ca omleta să fie pufoasă, bateţi bine jumătate din albuşuri într-un castron. În spumă, combinaţi apoi unul câte unul gălbenuşurile şi puneţi la urmă restul de albuş bătut separat. De asemenea, puneţi la fiecare două ouă bătute o linguriţă de făină dezlegată cu puţin lapte sau smântână proaspătă;
– Puneţi în sosul de roşii o linguriţă de zahăr şi una de muştar. Va avea un gust excelent, va fi mai aromat.
– În oala de fiert sub presiune evitaţi să pregătiţi compoturi de fructe, de mere, în special, pentru că spuma care se formează poate bloca spaţiul de comunicare al vasului cu exteriorul, iar valva de siguranţă se poate bloca. Din acelaşi motiv, când fierbeţi orez sau legume uscate, lăsaţi focul mic;
– Când orezul fiert pentru rizotto este aproape gata, adăugaţi un pahar cu lapte. Preparatul îşi va îmbogăţi conţinutul şi acesta va fi mai uşor de digerat;
Lasă un comentariu