Share

Home / Meniu Principal / Știri / Comunitare / Stiri comunitare

Stiri comunitare

–  Ministerul Muncii susţine că măsurile propuse în proiectul de Lege privind sistemul unitar de pensii publice va avea ca efect creşterea numărul de contribuabili în acest an cu circa 244.000 de persoane.
-“Venitul lunar asigurat este cel stabilit prin declaratia individuala de asigurare depusa la organele fiscale, daca diferenta dintre veniturile realizate si cele declarate este mai mare de 10 la suta”, potrivit proiectului de lege.
– Persoanele care au peste 18 ani si realizeaza venituri exclusiv din drepturi de autor, conventii civile sau contracte de colaborare sunt obligate sa se asigure pe baza declaratiei individuale de asigurare, care trebuie depusa in termen de 30 de zile de la data incadrarii.
– In proiectul de Lege privind sistemul unitar de pensii publice sunt cuprinsi si angajatii din sistemul penitenciarelor si administratiei  — Avocatii, clericii si personalul asimilat cultelor recunoscute prin lege, neintegrate in sistemul public se pot asigura in sistemul public de pensii pe baza unui contract de asigurare sociala.
– Proiectul de lege mai prevede înăsprirea condiţiilor de acordare a pensiilor anticipate. Anticiparea nu poate să depăşească 60 de luni (5 ani) faţă de vârsta standard de pensionare, iar penalizarea maximă devine 45% faţă de 30% în prezent.
– De asemenea, proiectul de lege prevede ca acordarea gradului III de invaliditate, în cazul persoanelor cu boli obişnuite sau accidente nelegate de muncă, să se facă numai după împlinirea vârstei de 45 de ani. 

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

2013 la Reghin – decembrie (3)

Spectacolul de datini- Vin colindători a reunit în decembrie 2013  la Reghin peste 250 de …

Share
Share