19 mureseni se pregatesc sa devina mediatori Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 26 Vizualizări

19 mureseni se pregatesc sa devina mediatori

p_3_1_570347.jpgCentrul de Mediere a Conflictelor Mures, initiativa a Camerei de Comert si Industrie (CCI) Mures si a Asociatiei Mediatorilor din judetul Mures, a organizat sâmbata, 30 ianuarie, primul curs de specialitate în acest domeniu din judetul Mures.

Medierea nu vinde iluzii
Cei 19 cursanti vor fi initiati în meseria de mediator, atât din punct de vedere teoretic cât si practic, de trei formatori, mediatori de meserie. „Probabil va întrebati ce facem noi, mediatorii? Raspunsul este foarte simplu: mediem conflicte”, si-a început cursul Cristian Cheresi. Acesta a atras atentia asupra faptului ca nu orice conflict se poate media si ca fiecare conflict este aparte.
De asemenea, cursul va contine o parte teoretica pe care cursantii o vor asimila din suportul de curs si o parte practica. Totusi, simularile sunt foarte diferite fata de cazurile reale. „Nu se compara o simulare cu un caz real. Este altceva sa vezi cum vin partile la tine, cum se cearta, cum nu vor sa vorbeasca poate nici macar cu tine. Totusi, va rog sa asimilati ceea ce este în acest suport de curs. Vrem ca dupa acest curs sa fiti pregatiti sa mediati conflicte. Nu vrem un om care „toceste” informatia din curs si la primul caz real sa se gândeasca ce discurs de primire sa tina partilor. Medierea nu vinde iluzii. Nu înseamna ca daca cineva merge la un mediator conflictul va fi rezolvat. Sunt conflicte care nu pot fi mediate”, a spus formatorul.

Prima promotie de mediatori, peste doua saptamâni
Printre cursanti se afla angajati ai CCI Mures, un ofiter, un manager, un pensionar si alti mureseni care au avut în cariera lor contact cu elemente caracteristice medierii. Si presedintele CCI Mures, Vasile Pop, este unul dintre „învatacei”. El spune ca aceste cursuri vor scoate la sfârsit mediatori care sa poata rezolva conflictele din societate. „Astazi am început cursul de mediatori. Avem profesori de la Cluj si un numar de 19 cursanti si sper ca dupa doua saptamâni sa fim toti absolventi, cu titlul de mediatori. Organizam acest curs în cadrul Camerei de Comert si Industrie Mures unde avem organizat si Centrul de mediere. Speram sa fie de bun augur ca sa îndeplinim si acest segment care sa fie si cerut de catre populatie. O sa ne aflam si noi pe scena conflictelor judetului Mures pe care speram sa le solutionam favorabil. Desigur ca întotdeauna o sa fie un câstigator si un om care pierde. Este o meserie noua pentru noi si speram sa absolvim cu bine”, a declarat Vasile Pop.   
Timp de doua saptamâni, adica 80 de ore, cursantii vor învata si vor practica medierea pentru ca atunci când vor obtine diploma sa poata sa se poata descurca în anumite situatii din viata reala.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE