Home / Social / Ai voie sa fii “BOU” dar nu se poate “JOS”!

Ai voie sa fii “BOU” dar nu se poate “JOS”!

Distribuie

p_8_74.jpgMa amuzam zilele acestea de combinatiile de litere pe care si le pun unii, nu la gât ci la masini, în ceea ce priveste placutele de înmatriculare. Combinatiile „interesante” au devenit deja un trend în toata tara. „XXX”, „SEX”, „ASS”, „BOS”, „XXL”, „BOU”, „PCR”, „PSD”, „PNL”, „BMW”, „MUU”, „RRR”, „KNG”, „GAY”, „GOD”, „YAD” ocupa locuri fruntase în alegerile facute de români. Doamne fereste sa se introduca mai multe litere, asa cum s-au introdus de curând, în Bucuresti, trei cifre. A fost o masura de neocolit, pâna în momentul actual existând un numar de 20.000 de placute cu trei cifre în Bucuresti. Asta nu putut duce decât la trezirea imaginatiei bucurestenilor rezultând combinatii ca „B-505-UGI”, „B-333-EEE”, etc.

Care sunt combinatiile interzise?
Regulamentul de aplicare a Ordonatei 195 privind circulatia pe drumurile publice fixeaza mai nou o serie de interdictii privind combinatiile literelor de pe placutele de înmatriculare. Lista grupurilor de litere nepermise a fost întocmita de câtiva lucratori ai Directiei Regim Permise de Conducere si Înmatriculare a Vehiculelor. Astfel, cine se gândea sa aleaga combinatii ca “PUL”, “MUE”, “COY”, “CUR”, “PIZ”, sa-si ia gândul de la ele. E vorba de combinatii obscene, care sunt interzise. La fel sunt interzise si combinatiile ce au legatura cu institutiile statului, gen “GUV”, “SRI”, “SEN”. Multi dintre cei care vor sa evite controalele agentilor de circulatie opteaza pentru combinatii ca “SRI”, “GUV” sau “DNA”, în zadar.
Ceea ce este foarte interesant însa e faptul ca nu ai voie sa alegi „JOS” în schimb ai voie „SUS”, la fel si cu „POC” si „BOC”. De asemenea, interzise sunt si combinatiile de litere ce încep cu „O” sau “I” din cauza confuziilor ce se pot face între litere si cifre si lista poate continua cu „UUU”, „BRR” sau „666”…

A scazut numarul de masini înmatriculate în 2009
În anul 2008 în judetul Mures s-au înmatriculat 29.666 de autovehicule, iar în 2009 numarul lor a scazut la 25.309. „Asta-i economia de piata, totusi motivele cele mai importante sunt doua: criza financiara si faptul ca în perioada 1 iulie – 31 decembrie 2008 a scazut foarte mult taxa de poluare, iar numarul autovehiculelor înmatriculate a crescut foarte mult în acea perioada, de la 2000 la 5000-6000 pe luna”, a precizat seful serviciului înmatriculari Mures, comisar sef  Gheorghe Ioan Bacila. Potrivit acestuia, media autovehiculelor înmatriculate zilnic, în judetul Mures, este de aproximativ 120. Taxa de înmatriculare este de 40 lei iar pentru cei ce vor sa-si aleaga singuri combinatia de litere, taxa preferentiala este de 85 lei. „Daca soferilor nu le convine combinatia aleasa de calculator, trebuie sa-si depuna din nou dosarul. Am avut un caz în care clientului i s-a nimerit combinatia „WCU”, acesta din urma nu a fost de acord si a trebuit sa depuna dosarul din nou. Noi nu putem controla lucrurile acestea”, a declarat Gheorghe Ioan Bacila. În municipiul Târgu-Mures sunt folosite mai mult combinatiile de litere ce formaza într-un fel sau altul, numele posesorului masinii: „YON”, „NEL”, „ANA”, „NIC” dar asta nu înseamna ca nu lipsesc si combinatiile „intresante”, ce ne fac sa zâmbim prosteste în fiecare zi. Ma întreb, totusi, când se vor introduce în „sitem”, placutele de pus la gât? Ar fi aproape totuna.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

FOTO: ”Marș pentru Viață”, la Sărmașu

Distribuie O nouă ediție a evenimentului ”Marșul pentru Viață”, organizat de Biserică Ortodoxă Sărmașu, Fundația …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.