Home / Editorial / Asa sa va ajute Dumnezeu, stimati consilieri locali!

Asa sa va ajute Dumnezeu, stimati consilieri locali!

Distribuie

alex_poza_noua_20c34a.jpgRecunosc ca atunci când în presa apare câte un articol în care sunt semnalate anumite probleme sau chiar nereguli din comunitate descoperite în activitatea noastra de „câini de paza ai democratiei” si se iau masuri, am un sentiment de satisfactie. Explicatia e simpla: într-o lume în care „politica strutului” guverneaza cele mai multe din institutiile statului, este o realizare sa vezi ca pe baza a ceea e ai scris cineva adopta masurile care se impun.
Exemple de asemenea reusite sunt, cititorii cotidianului Zi de zi amintindu-si, cred, de articolele care au determinat consilierii locali din Târgu-Mures sa amâne si sa reevalueze la un pret mai real terenul dat în concesiune firmei care detine Mures Mall, de dezvaluirile în cazul de capusare a Politiei Comunitare din Târgu-Mures care au dus la demararea unor cercetari de catre DNA, de licitatia cu cântec pentru noul sediu al ITM Mures care a si fost blocata si lista ar putea continua.
Scriam joi, chiar în ziua sedintei de Consiliu Local, ca mi se pare absurd sa cumperi niste locuinte sociale cu 27 de milioane de lei si apoi sa dublezi, invocând criza, contributia celor mai bine de 70 de locatari ai caminului pentru vârstnici din Târgu-Mures. Redactam acele rânduri în speranta ca cine are ochi de vazut si urechi de auzit sa se autosesizeze si sa faca ceva pentru bunicii care îsi petrec batrânetea în respectivul asezamânt de asistenta sociala si nu cred ca am exagerat atunci când i-am rugat pe consilieri sa se gândeasca la parintii si bunicii lor înainte sa ia o decizie.
Spre bucuria mea – si mi-ar placea sa cred ca nu e doar a mea – edilii au analizat cazul respectiv cu inima, hotarând amânarea proiectului pentru una din sedintele viitoare, când sunt absolut sigur ca se va gasi solutia în acest caz, sa reconoastem deloc usor.
Asa sa va ajute Dumnezeu, stimati consilieri locali!


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

EDITORIAL: Socoteala de acasă nu se potriveşte cu cea de la Ulieş

Distribuie Undeva prin luna iulie am primit un telefon de la Costi Dumitru, profesor şi …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.