Avocatii mureseni si-au redus cu 50% onorariile Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 96 Vizualizări

Avocatii mureseni si-au redus cu 50% onorariile

p_75f0a6.jpgAvocatul Ioan Aflat a fost reales joi, 28 ianuarie, în functia de decan al Baroului Mures, în cadrul unui scrutin organizat de Adunarea Generala de Alegeri a Baroului Mures. Potrivit lui Ioan Aflat, principala prioritate a noului mandat este îmbunatatirea continua a pregatirii profesionale a membrilor Baroului, precum si trecerea cu brio peste criza economica din România care a afectat si breasla avocatilor.

Reporter: Va rog sa va prezentati cititorilor nostri.
Ioan Aflat: Sunt avocat din 1979, am profesat numai la Târgu-Mures, fac parte din Consiliul National al Uniunii Nationale a Barourilor din România din 1997. Am condus Baroul Mures între anii 2006 – 2010, iar joi, 28 ianuarie, am fost reales în functia de decan al Baroului Mures.
Rep.: Care sunt provocarile noului mandat?
I.A.: Prioritatea numarul unu a noului mandat este ridicarea continua a pregatirii profesionale a avocatilor, astfel încât calificarea acestora sa fie cât mai buna pentru a ne prezenta cât mai mai profesionist în cauzele pe care le avem de aparat.
Rep.: Cu ce probleme se confrunta Baroul Mures?
I.A.: Avocatii din Baroul Mures, ca si avocatii din întreaga tara, se confrunta si ei ca toata societatea româneasca, cu aceasta criza economica în care ne aflam. N-as putea spune ca a scazut numarul cauzelor, dar posibilitatile clientilor de a achita onorariile avocatilor sunt reduse, deoarece oamenii nu au bani si din aceasta cauza si avocatii sunt nevoiti sa reduca drastic onorariile. În aceasta perioada as aprecia ca aceste onorarii au fost reduse chiar pâna la limita de 50% tocmai pentru faptul ca lumea nu are bani.
Rep.: Cheltuiti mult pe chirii?
I.A.: Da, este îngrijorator faptul ca anual platim 87.000 de lei pentru chirii, în conditiile în care din taxele pe care le percepem de la colegii nostri avocati adunam cam 13.000 de lei lunar, din care achitam salariile, cheltuielile de întretinere, deplasarile si altele.
Practic, Baroul a lucrat pe minus în 2009, noroc ca aveam un excedent din anii anteriori si la ora actuala mai avem ceva sume în cont, altfel ne va fi foarte greu sa platim chiriile. Voi face demersuri pe lânga presedintele Uniunii Nationale a Barourilor din România sa ia legatura cu ministrul Justitiei pentru ca mai sunt barouri în aceasta situatie si având în vedere ca acordam aparare din oficiu ceea ce e în ajutorul statului, speram ca problema sa fie solutionata.
Rep.: Ce previziuni aveti pentru 2010?
I.A.: Daca si anul acesta vom termina în minus si acest minus va fi mai mare decât ce avem excedent din anii anteriori, nu avem decât doua solutii: sau marim taxele care sunt de 62 de lei pentru fiecare avocat, respectiv 50 de lei pentru Barou si 12 lei pentru Uniune sau renuntam la unele din spatii.
Rep.: Aveti, în încheiere, un mesaj pentru colegii dumneavoastra de breasla?
I.A.: Doresc tuturor avocatilor ca anul 2010 sa le aduca multa sanatate si multe împliniri în profesie. Fac un apel umanitar si îi rog pe colegii care au onorarii si încasari de peste 8.000 – 10.000 de lei lunar sa se gândeasca la acel prinipiu al cofraternitatii si sa-si ajute colegii din Barou care au o clientela mai modesta. Evident, nu sub forma de mila, ci sa le acorde o parte din cauze ca sa lucreze pentru acei bani. Acesti colegi nu încaseaza nu pentru ca nu lucreaza, ci pentru ca, clientela se formeaza greu, iar cea de azi e foarte saraca. Ca sa fiu mai concret, în cifre, anul trecut, din 250 de avocati doar 113 aveau încasari brute mai mari de 3.000 de lei brut pe luna…

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE