Home / Eveniment / De la catedra pe scena prin intermediul “Uratului” la Teatru Studio

De la catedra pe scena prin intermediul “Uratului” la Teatru Studio

Distribuie

p_16_1_b4544f.jpgTeatru Studio al Universitatii de Arte Targu Mures, prezinta in aceasta seara, de la ora 19, spectacolul “Uratul”, de Marius von Mayenburg, in regia Ancai Bradu. Ineditul spectacolului il reprezinta protagonistii acestuia, astfel profesorii UAT, vor lasa deoparte catedra, si vor urca pe scena. Comedia neagra “Uratul” a fost scrisa in 2007 si prezinta o serie de rasturnari furtunoase de situatie, unde dialogurile ironizeaza totul, intr-o constructie cu adevarate partituri scenice. Scenografia spectacolului este semnata de Dobre-Kóthay Judith, iar din distributie fac parte Gasparik Attila, Tompa Klara, Harsány Zsolt si Sebestyén Aba.
Textul lui Marius von Mayenburg pune in dezbatere probleme fierbinti ale realitatii noastre, intr-un mod mai alegoric, fapt care atrage foarte mult regizorii, deoarece se creeaza acel loc poetic in care poti sa-ti desfasori libertatea de creatie. Potrivit regizorului spectacolului, Anca Bradu, spectacol nu e conceput intr-un limbaj realist, ci mai degraba sub forma unui teatru mecanic absurd, cu accente comice, autoironice si cu accente grotesti in imagine.
“La randul meu, si eu sunt profesor colaborator, in cadrul Universitatii de Arte Targu Mures, de improvizatie si arta actorului, si e foarte interesanta aceasta trecere, de la catedra, pe scena. E o experienta foarte placuta, cu rectorul UAT, Gasparik Attila, nu am lucrat niciodata, doar pe vremea studentiei am fost colegi pe scena, in urma cu vreo 15 ani de zile. A fost o experienta utila si foarte pozitiva aceasta prezenta a mea alaturi de ceilalti profesori pe scena, mai ales ca tema spectacolului este una foarte grea si delicata, iar concentrarea in cele aproape doua ore cat tine piesa, trebuie sa fie una maxima,” a precizat Sebestyén Aba.
Reprezentatiile avute cu acest spectacol au fost bine primite de publicul spectator, mai ales in cadrul publicului tanar, in special la festivalul din Kisvárda, Ungaria, in vara anului trecut. De asemenea, spectacolul a fost bine primi si de colegii de breasla, din domeniul teatrului, cu pareri destul de pozitive. Spectacolul, a carui durata este de 110 minute (fara pauza), se inscrie in seria comediilor negre construite de dramaturgul german Marius von Mayenburg, si beneficiaza de subtitrare in limba romana.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Interviu cu Zorro și Haneș: Zâmbetele devin tradiție la show-urile de stand-up și open mic ale celor de la 3G Hub

Distribuie Fondat în toamna anului 2015, 3G HUB (3g Theater) este una dintre companiile de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.