Hotarârile judecatoresti, facute publice pe Jurindex.ro Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 118 Vizualizări

Hotarârile judecatoresti, facute publice pe Jurindex.ro

p_13_2_55.jpg Toti cetatenii interesati vor avea acces liber si gratuit la hotarârile judecatoresti pronuntate de instante prin serviciul Jurindex.ro. Acest nou site se afla sub egida Consiliului Superior al Magistraturii iar pe el se vor putea accesa hotarârile judecatoresti pronuntate de cele 180 de judecatorii, 45 de tribunale si 16 curti de apel. Acest site a fost înfiintat deoarece se doreste cresterea transparentei sistemului judiciar dar si cresterea responsabilitatii acestuia. Orice cetatean care doreste sa afle informatii referitoare la vreo hotarâre judecatoreasca va putea sa acceseze acest site gratuit de oriunde si la orice ora. Pe site trebuie introdus numarul Jurindex.ro, numarul hotarârii si datele între care a fost pronuntata hotarârea judecatoreasca.
Am solicitat parerea unor purtatori de cuvânt ai institutiilor judiciare din Mures, referitoare la crearea acestui site. Desi nu era cine stie ce subiect secret, am întâmpinat si refuzuri din partea unora..

Site-ul ajuta instantele
„Nu stiam despre acest site si nu stiu daca este primul. Hotarârile judecatoresti sunt publice si pot fi citite de oricine. În cazul urmaririlor penale, nu poate fi vorba de publicare. Totusi, chestiunea aceasta scuteste instantele de un efort. Daca cineva era interesat trebuia sa mearga la instanta respectiva, sa se caute în arhiva si acest lucru lua mult timp. Acum însa totul va fi mai usor si este chiar un lucru corect si bun. Oamenii vor putea accesa totul mai des si mai usor.”
Dan Oltean, purtator de cuvânt al Parchetului de pe lânga Curtea de Apel Târgu-Mures

No comment…
„Nu pot sa fac nici o declaratie. Regulamentul intern nu ne permite acest lucru.”
Corina Ruja Ceausescu, purtator de cuvânt al Tribunulului Târgu-Mures.

E un lucru bun pentru cetateni
„Nu prea stiu ce sa spun, atâta timp cât site-ul nu ne apartine. Dar cu siguranta ca orice mijloc mai simplu e informare este un lucru bun pentru cetateni si este bine venit.”
Mariana Milasan, purtator de cuvânt al Parchetului de pe lânga Curtea de Apel Târgu-Mures   

Va aduce transparenta în domeniul judiciar
„Ca si parere personala, cred ca este un lucru foarte bun. Este o masura care va aduce transparenta în domeniul judiciar. Se practica acest lucru si în celelalte tari europene si cred ca este ceva pozitiv. Totusi, am înteles ca este blocat din cauza numarului mare de informatii si a securizarii datelor personale. Speram sa se deblocheze cât mai curând.”  
Anuta Dusa, purtator de cuvânt al Curtii de Apel Târgu-Mures 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE