Scolile de soferi vor intra sub lupa ARR-ului Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 83 Vizualizări

Scolile de soferi vor intra sub lupa ARR-ului

p_9_1_3810a0.jpg
Autoritatea Romana Rutiera (ARR) filiala Mures va demara dupa data de 10 februarie controalele la scolile de soferi din judet pentru a vedea daca au fost implementate noile norme impuse de ARR.
Initial, scolile de soferi aveau termen de implementare a noilor reguli pentru a intra in legalitate, pana la data de 31 decembrie 2009, urmand ca din anuarie 2010 sa demareze controalele. Termenul a fost prelungit pana la data de 10 februarie 2010, urmand ca de la acea data si pana in data de 28 februarie, cele 45 de scoli de soferi din judetul Mures sa fie verificate. Noul ordin care reglementeaza modul de organizare a scolilor de soferi, adoptat in luna octombrie, obliga toate scolile de soferi din tara sa aiba in dotare un videoproiector sau o retea de calculatoare, pe care sa ruleze un soft didactic autorizat de ARR. “Deoarece sunt mai multe firme care implementeaza aceste softuri, am dat termen scolilor de soferi ca pana la data de 10 februarie sa intre in legalitate. Dupa acea perioada vor incepe controalele”, a declarat Marian Suciu, seful ARR Mures. Scolile de soferi care nu vor intruni conditiile necesare vor fi pasibile de sanctiuni, sau li se vor retrage autorizatia de functionare.

Locatie unica pentru scolile de soferi
Potrivit noilor norme, se consideră şcoli de conducători auto cele „apartinând sistemului de învatamânt de stat, sau unitati din sistemul de învatamânt particular, care scolarizeaza numai elevi sau studenti înmatriculati în sistemul propriu de învatamânt, sau scoli de conducatori care functioneaza în cadrul unor societati comerciale sau regii autonome”. Conform noii metodologii, fiecare scoala poate functiona doar într-o locatie unica. Aici trebuie sa existe sali de pregatire teoretica, sala folosita ca secretariat, arhiva si grup sanitar, toate necesare bunei desfasurari a procesului de învatamânt. În cazul în care scoala solicita autorizarea pentru efectuarea pregatirii în vederea obtinerii permisului de conducere pentru categoriile si subcategoriile: C, CE, C1, C1E, D, DE, D1, D1E si Tr institutia trebuie sa detina, în aceeasi locatie, o sala pentru desfasurarea cursurilor de cunoastere a automobilului.
În cazul în care scoala de conducatori auto solicita autorizarea pentru efecturarea pregatirii în vederea categoriei Tr, ea trebuie sa detina spatiu de garare pentru vehicule necesare efectuarii practicii. Scoala de conducatori auto nu poate functiona în spatii destinate prin constructie locuirii, situate în blocuri cu mai multe etaje, exceptie facând spatiile situate la parterul sau mezaninul acestora, care prin constructie au avut destinatie comerciala.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE