Intarzieri la indemnizatiile persoanelor cu dizabilitati Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 43 Vizualizări

Intarzieri la indemnizatiile persoanelor cu dizabilitati

p_16_1_412e73.jpg
Indemnizatiile pentru luna decembrie a persoanelor cu handicap din Targu-Mures, au inregistrat deja o saptamana de intarziere, ca urmare a nevirarii banilor de catre Ministerul Muncii, in conturile Primariei Targu-Mures.
Banii pentru indemnizatii trebuiau sa fie acordati in data de 25 ianuarie. In Targu-Mures circa 350 de persoane cu handicap primesc indemnizatii. “Salariile si indemnizatiile asistentilor personali sunt asigurate de la bugetul de stat dar inca nu au venit de acolo. La noi situatia nu este deloc disperanta pentru ca s-a mai platit. Dar sunt localitati unde nu s-a platit inca. Anul trecut a fost un an greu si anul acesta va fi cu siguranta si mai greu”, a declarat Marta Maior, sefa Serviciului Public de Asisteta Sociala din cadrul Primariei Targu Mures. Aceasta a dat asigurari, ca banii vor fi primiti, cat de curand. “Este o intarziere de o saptamana, dar cu siguranta se vor primi curand. Si anul trecut s-au primit din bugetul local, iar daca nu vor ajunge de la bugetul de stat, tot de la bugetul local se vor primi. Inca nu este aprobat bugetul local, dar cat de curand cred ca va fi aprobat in cursul acestei luni”, a mai spus Marta Maior.
Persoanele cu dizabilitati pot primi bani de indemnizatie sa plateasca o persoana care sa-i ingrijeasca, sau poate fi platit direct personalul care sa ingrijeasca persoanele cu dizabilitati. Acestia primes circa 460 de lei lunar.
Pe langa indemnizatia primita de la Primarie, persoanele cu dizabilitati mai beneficiaza de un buget complementar sI de o indemnizatie de la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului Mures.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE