Liga Pro Europa nu vrea Parlament unicameral în România Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 54 Vizualizări

Liga Pro Europa nu vrea Parlament unicameral în România

p_13_2_56.jpgCopresedinta Ligii Pro Europa, Smaranda Enache, a catalogat, ieri, propunerea de modernizare facuta de Guvernul Emil Boc, ca fiind un model care merge împotriva curentului dominant în democratiile consacrate ale Uniunii Europene. «Societatea civila, politicienii responsabili si toti cetatenii care nu si-au pierdut pe de-a întregul speranta ca România poate deveni un stat demn, cu adevarat european si aspira sa traiasca în viitor într-o Românie democratica si pluralista trebuie sa fie în clar cu tipul de stat pe care ni-l propune actuala guvernare a PD-L si presedintele României Traian Basescu. Modelul care ni se propune contine elementele unei noi ordini hibride, de regim autoritar, prin recuperarea unor solutii ale dictaturii si restrîngerea unor libertati cîstigate în douazeci de ani de tranzitie. Modelul merge în contra curentului dominant în democratiile consacrate ale Uniunii Europene», declarat Smaranda Enache.
În opinia copresedintelui Ligii Pro Europa, Parlamentul unicameral nu este reprezentativ pentru România, iar reducerea sistemului politic la doar doua partide ar însemna o întoarcere în timp, la Partidul Comunist Român. «Parlamentul unicameral este nereprezentativ pentru tara noastra si incapabil sa reflecte pluralismul politic, regional si etnic al României, dar se poate dovedi foarte maleabil la comanda politica a oricarui sef de stat autoritar. Parlamentul unicameral este expresia abandonarii definitive a regionalizarii. Sistemul politic redus la doua partide, prin adoptarea unui model electoral majoritar uninominal în doua tururi va consacra definitiv împartirea puterii, cel mai probabil, între PD-L si PSD, ambele descendente din trunchiul comun al Frontului Salvarii Nationale, succesor direct al Partidului Comunist Român», a aratat Smaranda Enache.
De asemenea, copresedinta Ligii Pro Europa a sustinut ca acordarea de puteri sporite presedintelui României ar încalca principiul separatiei puterilor în stat, iar politizarea administratiei publice, prin atribuirea functiilor publice pe baze politice si nu profesionale este în contradictie cu ceea ce se întâmpla în democratiile consacrate din Uniunea Europeana.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE