Home / Social / Olimpia Szanto femeia care a păcălit moartea de trei ori

Olimpia Szanto femeia care a păcălit moartea de trei ori

Distribuie

p_83afc2.jpgOlimpia Szanto este o femeie de afaceri din Ruşi Munţi despre care se poate spune că are curajul în sânge. De la prima vedere simţi acel amestec de conştiinciozitate, perseverenţa, simţ al datoriei şi organizarea cu care se nasc adevăraţii oameni de afaceri. Independentă din punct de vedere financiar, necăsătorită şi mamă a unui băiat de 25 de ani, Olimpia nu e genul de femeie care să se deghizeze în “Coana Mare” pentru a-ţi face pe plac. Chiar dacă a fost în ultimii douăzeci de ani victima a două accidente de circulaţie grave, a scăpat cu viaţă şi a demonstrat că este o luptătoare şi că cineva acolo sus o iubeşte.
Prima oară a văzut moartea cu ochii după ce masina in care se afla a fost lovita de un tren, iar a doua oară în timp ce se deplasa spre domiciliu cu un taxi care a fost lovit din din plin.
“Nu ne putem naşte cu capacitatea de a ne apăra de agresiunile din exterior”, obişnuia să spună Olimpia. A fost independentă financiar încă din vremea comunismului când deţinea o secţie de confecţii prin sistemul cooperatist cu munca la domiciliu. Apoi la începutul anilor ‘90 şi a deschis mai multe consignaţii în Reghin, Ruşii Munţi şi Gurghiu iar în paralel a preluat o fabrică de cărămidă în 1994 la Suseni. Înăscută cu o voinţă incredibilă Olimpia a devenit în acea perioadă singura femeie din România care a administrat pe cont propriu o fabrică de cărămizi şi a condus 52 de bărbaţi timp de aproape sapte ani.
Apoi a deschis trei cluburi de jocuri de noroc, unul la Ruşii Munţi şi două la Reghin…Era în plină glorie şi se pregătea să deschidă încă un club, dar în toamna anului trecut Olimpia ajunge victima unui alt accident de circulaţie extrem de grav, nici de data asta nefiind ea la volan. Am vizitat-o la secţia de terapie intensivă a Spitalului Judeţean pe femeia pe care o admiram până nu demult conducand cu graţie un Alfa Romeo! Am vrut să o susţin moral şi să îi spun că toţi prieteni îi sunt alături. Mi-a trebuit o jumătate de oră să o recunosc, desfigurată şi conectată la zeci de ventuze cu perfuzii în venă …am ţinut-o de mână, m-am rugat în gând pentru ea şi am plans pe ascuns cu lacrimi de neputinţă…Aveam în faţă o legumă care abia mai reuşea să articuleze două cuvinte.
În urmă cu un an îşi perduse singurul frate…Mi-a promis că se va face bine şi vom bea o cafea Lavazza împreună in localul ei. Am zâmbit şi i-am promis că o voi căuta.
Azi după mai multe operaţii, tratamente de recuperare şi o voinţă de fier, Olimpia a devenit din nou femeia pe care nimic nu o deranja mai mult decât plictiseala, revenit pe baricade în ciuda cârcotaşilor care nu îi mai dădeau şanse de supravieţuire. A rămas aceeaşi Oly cum îi spun pretenii, care vrea să câştige pariul pe care l-a făcut cu viaţa.
Renăscuta din propria cenuşă şi azi conduce cel mai mare local din comuna Ruşii Munţi. Are o podoabă capilară de invidiat drept pentru care se gândeşte serios să se înscrie la preselecţia pentru concursul “Păr de Vis-Cel mai lung şi frumos păr din România”, care se va organiza în luna mai la Bucureşti.
A rămas aceeaşi femeie cu zâmbet fermecător, cu părul prins într-o “coadă de cal”, care nu se teme de nimic…caracterul rezonabil, siguranţa de sine şi perseverenţa cu care se implică in afaceri o fac pe Olimpia sa fie una dintre puţinele femei careia e suficient să ştie că poate să vrea.

 

De asemenea, verificati

Pagube tot mai mari și dese cauzate de urși în județul Mureș

Distribuie S-au înmulțit vertiginos pagubele produse de urși în anumite zone ale județului Mureș, cei …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.