Program bogat în februarie pentru Filarmonica de Stat Târgu-Mures Cultură
  • admin
  • 0 comentarii
  • 244 Vizualizări

Program bogat în februarie pentru Filarmonica de Stat Târgu-Mures

p_2_2_8d14a1.jpg
Ar fi cazul sa vina si primavara, iar odata cu asta sa reusim sa ne-ncalzim sufletele cu putina muzica clasica. Luna februarie a rezervat pentru iubitorii muzicii clasice la fel de multe surprize ca si luna trecuta. “Luna ianuarie a fost excelenta. Am avut sase concerte mari în doua saptamâni, cel mai deosebit fiind concertul de Anul Nou cu Horia Andreescu. Publicul a fost deosebit de receptiv, sala a fost plina la toate concertele si asta nu poate decât sa ne aduca o bucurie enorma.” a marturisit Vasile Cazan, directorul Filarmonicii de Stat Târgu-Mures. Marti, înainte de masa am asistat la repetitiile Filarmonicii de Stat Târgu-Mures. În fata lor gesticula marele dirijor Cristian Mandeal, pregatind concertul de joi seara. Oricine poate asista la repetitii atâta timp cât nu distrage atentia interpretilor. Acestia din urma repeta câte patru ore pe zi, de la 10-14. Impresionata, l-am întrebat pe Vasile Cazan, daca ar influenta în vreun fel publicul, daca ar veni si înainte, la repetitii. „Sigur ca da. Imagineaza-ti sala ca o bucatarie. Când te duci în vizita la prieteni si manânci, parca totusi nu poti aprecia cu adevarat acea mâncare. Dar daca stai în bucatarie în timp ce mâncarea se prepara, parca are alt gust.” mi-a raspuns directorul Filarmonicii de Stat Târgu-Mures si dirijorul corului. Am iesit din sala mai plina. Poate ar trebui sa ne hranim mai des sufletul cu muzica. Iata si programul pe aceata luna a Filarmonicii de Stat Târgu-Mures:

Joi, 4 februarie si vineri 5 februarie, ora 19
Concert vocal/simfonic “Doua seri de exceptie cu doi interpreti celebri” în Sala Mare a Palatului Culturii. Din rândul interpretilor, pe scena vor fi prezenti: dirijorul Cristian Mandeal, pianistul Bogányi Gergely, Corul de Barbati si Orchestra Simfonica a Filarmonicii de Stat Târgu-Mures dirijorul corului,Vasile Cazan, maestru de studii cor, Sikó Szidónia. Din program vor face parte lucrari ca Simfonia nr. 6 în si minor – “Patetica” scrisa de P. I. Ceaikovski, “Concert pentru pian si orchestra în la minor” a lui E. Grieg si “Gulag. Symphonic memorial” – Csiky Boldiszár. Concertul se va repeta si vineri, 5 februarie de la ora 19.

Joi, 11 februarie, ora 19
Un concert special de ziua îndragostitilor, “Îndragostiti de muzica si dans” în Sala Mare a Palatului Culturii. Va fi o seara speciala cu interpreti de seama: dirijorul japonez Shinya Ozaki si violonistul Florin Croitoru. Cei prezenti la concert vor avea parte de “Anotimpurile” – A. Vivaldi, Vals din Suita “Masquerade” – A. Haciaturian, Variatiuni din Capriciu spaniel – A. Rimsky-Korsakov, Menuet din Suita “Azleziana” nr.1 – G.Bizet, Bacchanale din opera Samson si Dalila – C. Saint-Saëns si “Bolero” – M. Ravel.

Marti, 16 februarie, ora 19
Recital de pian sub clapele interpretului Székely Attila, în Sala Mare a Palatului Culturii. Vor putea fi ascultate lucrari ale marilor autori: L. van Beethoven, F. Chopin, F. Liszt sau F. Chopin.

Joi, 18 februarie, ora 19
Concert simfonic în Sala Mare a Palatului Culturii, avându-i ca interpreti pe Gheorghe Costin – dirijor si Balint Zsuzsa – pian (Germania). În auditie vor intra lucrari de R. Georgescu, S. Rachmaninov si Musorgski/Ravel.

Marti, 23 febuarie, ora 19
Concert cameral în Sala Mica a Palatului Culturii avându-i ca interpreti pe Mika Eichenholz – dirijor (Suedia) si Syekely Laszlo – pian. Nu vor lipsi din program lucrari ale lui J. S. Bach, L. van Beethoven si J. Sibelius.

Joi, 25 februarie, ora 19
Concert simfonic “In memoriam Lazar Bermann” sustinut de interpretii Mika Eichenholz – dirijor (Suedia) si Ioana Lupascu – pian. Publicul va avea parte de lucrari ca Unvertura “Olympie” – Martin Kraus, Concert pentru pian si orchestra nr. 5 în mi bemol major “Imperial” – L. van Beethoven si Simfonia nr. 2 în re major – J. Sibelius.

Vineri, 26 februarie, ora 12 – sectia româna si ora 13 – sectia maghiara
Concert-lectie în Sala Mare a Palatului Culturii pe tema “Instrumente soliste în capodopere ale muzicii baroce”. Îsi dau concursul: Alexandru Laszlo – concertmaestru si solist/vioara, Cristina Lastlo – solista/pian, clavecin Molnar Tunde, orga si Orchestra de Camera a Filarmonicii de Stat Târgu-Mures. Vor prezenta: profesoara Carmen Mihaescu si profesoara Fulop Klara. Printre autori se vor numara T. Albinoni, J. S. Bach si A. Vivaldi. Concertul se va repeta de la oarele 17-sectia maghiara si 18-sectia româna.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE