Seara de jazz cu Bourbon Jazz Unit la Reghin Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 109 Vizualizări

Seara de jazz cu Bourbon Jazz Unit la Reghin

p_14_2_5a53b7.jpgConcertele de jazz au cam lipsit in ultimii ani in Reghin, de acest aspect se va ingriji Quartetul  Bourbon Jazz Unit, care va sustine vineri seara, un concert in Clubul Alstadt din Reghin. Cu acest prilej, percutionistul trupei, Andrei Marcovici, originar din Reghin, ne-a acordat urmatorul interviu.

Reporter: Cum a luat fiinta Quartetul  Bourbon Jazz Unit?
Andrei Marcovici: Bourbon Jazz Unit s-a nascut acum un an din dorinta de a readuce pe scenele cluburilor romanesti muzica veche de mare calitate care a cam fost uitata din anul 2000 incoace si a fost inlocuita cu muzica comerciala, previzibila si de multe ori de prost gust si interpretata la un nivel scazut. Membrii acestui grup sunt muzicieni profesionisti care au terminat o facultate de muzica si care au o cultura foarte vasta in ceea ce priveste muzica veche.
Rep: Unde-si gaseste locul BJU in spatiul muzical romanesc?
A.M.: In spatiul muzicii romanesti nu-i gasesc locul nicaieri deoarece Romania nu are o istorie in muzica de jazz si blues, noi am importat totul din occident, mai ales din America,dar ca si noi, exista cateva formatii foarte bune in Romania care reprezinta aceste gen de muzica pe diferite scene din tara.
Rep.: Esti nascut in Reghin. Cum e aceasta intoarcere acasa?
A.M.: Pentru mine este o prima intoarcere in Reghin, deoarece de cinci ani, am cam 100 de concerte pe an dar nici odata in Reghin, orasul meu natal pe care-l vizitez destul de des. Au mai fost incercari si in trecut dar nu a existat nici un interes sau poate nu am stiut eu unde sa ma prezint. In aceest an se implinesc 10 ani de la decesul tatalui meu, Florin Marcovici care este inmormantat in Reghin si care a fost la sfarsitul aniilor 60, solistul formatiei Rosu si Negru, pentru care doresc sa fac un concert omagial si sper de aceasta data sa gasesc deschidere de la autoritatile orasului!
Rep.: Cum se impaca jazzul cu muzica classica?
AM: Jazzul si muzica clasica sunt in stransa legatura, iar un mare interpret de muzica jazz ar trebui sa aiba cunostiinte de muzica clasica dar si invers, de aceea se studiaza muzica jazz in facultati de muzica. Din pacate personalitatile se schimba, in lumea jazzului oamenii sunt mai deschisi si mai liberi in exprimare ceea ce nu v-a exista niciodata in lumea muzicii clasice. Pentru mine este simplu de apreaciat deoarece sunt membru de patru ani al Filarmonicii de Stat Sibiu ca si percutionist.
Rep.: Cum au fost primite de public concertele voastre?
A.M.: Concertele noastre au fost cateodata exagerat de bine primite, chiar a fost prea mult, adica o suprapreciere. Chiar asa de buni nu suntem si mai avem mult de muncit, deoarece este nevoie de mult timp si de multa munca in a crea o chimie organica intr-o trupa de jazz.
Rep.: Cum crezi ca veti fi primiti la Reghin?
A.M: Nu pot in nici un fel sa apreciez o reactie a publicului din Reghin. Facem o muzica foarte placuta auzului, care nu exagereaza cu absolut nimic si este foarte sincera cu publicul, asa ca oamenii trebuie sa vina la concertul nostru fara a se astepta la nimica, doar sa asculte o muzica de foarte buna calitate!

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE