Sindicalistii din Primăria Târgu-Mureş nemulţumiţi de Legea salarizării Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 34 Vizualizări

Sindicalistii din Primăria Târgu-Mureş nemulţumiţi de Legea salarizării

p_5_1_185af6.jpgIeri, între orele 8.00 şi 10.00 au funcţionat doar serviciile de permanaţă din cadrul Primăriei Târgu Mureş. Motivul? Angajaţii din administraţia publică au făcut o grevă de avertisment pentru a convinge Guvernul să le acorde anumite drepturi salariale. Aproximativ 900 de angajaţi au solidarizat pentru această problemă. Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie a iniţiat aceste proteste şi se estimează că în toată ţara au făcut ieri grevă de avertisment cam 45.000 de oameni. Protestatarii au două mari nemulţumiri: una legată de legea salarizării care este greu de pus în aplicare iar a doua nemulţumire ţine de disponibilizările din administraţia publică. Doar 30% din serviciile primăriei au funcţionat ieri şi acestea sunt serviciile de permanenţă cum ar fi starea civilă, o parte a poliţiei comunitare sau serviciile de la Zoo.

Două mari nemulţumiri
Prima nemulţumire a protestatarilor este legată de legea salarizării.
„Greva este organizată de către Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie, noi fiind membri ai acestei federaţii solidarizăm şi am intrat în grevă pentru două ore. Avem două nemulţumiri principale. Mai întâi este vorba despre legea salarizării a cărei aplicare este foarte greu de pus în practică şi care duce la diminuarea veniturilor. Prim ministrul bate monedă pe faptul că nu vor scădea salariile. Salariul este una şi venitul salarial este alta. Ori prin această lege veniturile vor scădea,” a declarat Virgil Măceşanu, vicepreşedintele FNSA. Cea de-a doua nemulţumire se referă la disponibilizarea din administraţia publică. Cei de la FNSA vor o lege care să mulţumească pe toată lumea. „A doua nemulţumire este legată de proiectul de lege privind disponibilizările din administraţia locală. Noi am analizat acest proiect şi nu suntem de acord cu ceea ce conţine. În sensul acesta am trimis o scrisoare premierului şi am cerut discuţii pentru ca să ne putem spune punctul de vedere. Vrem o lege mai bună care să mulţumească pe toată lumea. Aşteptăm să fim invitaţi la discuţii şi să fim băgaţi în seamă.” a mai spus Măceşanu.

Au funcţionat doar serviciile de permanenţă
Deoarece la starea civilă trebuia să se ocupe cineva de cetăţeni acest serviciu a funcţionat în condiţii normale. Deasemenea şi serviciile Zoo dar şi o parte din Poliţia Comunitară şi-au desfăşurat activitatea în condiţii normale. ”A funcţionat starea civilă pentru că morţii şi naşterile trebuie să fie asigurate, casieria trebuie şi ea să funcţioneze deoarece avea programul până la 10.30. De la 8.00 la 10.00 nu puteam să întrerupem activitatea. La grădina zoologică trebuie să se dea de mâncare la animale, nici cei de la Poliţia Comunitară nu au intrat în grevă. Am calculat în aşa fel încât să nu fie afectată activitatea,” a subliniat vicepreşedintele FNSA.
Am încercat să obţin şi informaţii de la biroul de relaţii cu presa al primăriei şi acolo oamenii lucrau. „ Este o grevă de avertisment care ţine două ore. Noi însă lucrăm,” a declarat Aurel Trif, înlocuitorul purtătorului de cuvânt al primăriei.
Funcţionarii care erau în grevă au evitat să dea declaraţii presei şi au găsit diferite scuze ca să vorbească despre problemele lor.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE