Căpuşan şi Covington, noile achiziţii ale „tigrilor” BC Mures
  • admin
  • 0 comentarii
  • 56 Vizualizări

Căpuşan şi Covington, noile achiziţii ale „tigrilor”

4_1_10.jpg
Divizionara A de baschet masculin BC Mureş Târgu-Mureş va ataca returul ediţiei 2010-2011 cu două noi achiziţii: internaţionalul român Andrei Căpuşan şi americanul Nicholas Covington.

Căpuşan întăreşte „legiunea” română

Component al lotului naţional, baschetbalistul în vârstă de 27 de ani Andrei Căpuşan s-a transferat la Târgu-Mureş până la finalul acestui retur, după ce conducerea clubului Energia Rovinari a decis diminuarea contractelor jucătorilor şi renunţarea la obiectivul propus la începutul sezonului, calificarea în play-off. „Căpuşan s-a alăturat lotului şi chiar a jucat în amicalul de joi cu Gaz Metan Mediaş, unde am rulat toţi jucătorii din lot. Mai trebuie să punem la punct formalităţile legate de documente, pentru a-l putea folosi în prima etapă din retur”, a declarat Szaszgaspar Barnabas, antrenorul secund al formaţiei BC Mureş. În turul campionatului Căpuşan a evoluat în toate meciurile, având următoarele statistici: 29.1 minute/meci, 11.5 puncte/meci, 5.6 recuperări/meci, 1.6 pase decisive/meci şi procentaj de 42.2% la aruncările de 2 puncte, 34.7% la aruncările de 3 puncte şi 74.3% la aruncările libere.

Covington, alternativă la Cooley

În ceea ce priveşte Nicholas Covington, americanul în vârstă de 26 de ani a evoluat în turul acestui campionat pentru BC Timişoara, înregistrând următoarele statistici: 30.1 minute/meci, 14.6 puncte/meci, 3.3 recuperări/meci, 2.6 pase decisive/meci şi procentaj de 42.1% la aruncările de 2 puncte, 34.8 la aruncările de 3 puncte şi 77.7% la aruncările libere. „Covington va fi o alternativă la Cooley şi va ajunge la Târgu-Mureş luni (azi – n.r.), din America, via Stuttgart”, a precizat secundul „tigrilor”.

BC Timişoara, primul adversar din retur

La jumătatea campionatului BC Mureş se află pe locul patru în clasament, cu 26 puncte, cu unul mai puţin decât liderul la zi, Gaz Metan Mediaş. Înainte de vacanţa de iarnă, conducerea clubului târgumureşean a decis să renunţe la serviciile americanului Eddy Barlow Mayfield şi a lituanianului Gytis Sirutavicius. În prima etapă a returului „tigrii” vor evolua în deplasare, împotriva formaţiei BC Timişoara, aflată pe locul 12, cu 21 de puncte. Potrivit site-ului FRB, întâlnirea se va disputa sâmbătă, 15 ianuarie.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE