Stiri utile Comunitare
  • admin
  • 0 comentarii
  • 196 Vizualizări

Stiri utile

Hambi Bar, local pentru fumători

La sfârşitul anului trecut s-a deschis în cartierul Tudor, un local pentru fumători, unde amatorii de shaorma şi alte preparate fast-food pot degusta aceste bunătăţuri alături de un pahar de răcoritoare sau bere. Localul se găseşte pe bulevardul Pandurilor, în locul fostei Zebra şi vă aşteaptă cu preparate proaspete zilnic de la 8 la 21.

Intabularea unei locuinţe fără autorizaţie de construire

Ordonanţa de Urgenţă nr. 64/2010 privind modificarea şi completarea Legii cadastrului şi a publicităţii imobiliare nr. 7/1996 permite intabularea imobilelor ridicate până în 2001 pentru care proprietarii nu au avut autorizaţie de construire. Această ordonanţă de urgenţă creează premisele intabulării construcţiilor realizate până în 2001 în vederea introducerii acestora în Cartea Funciară. Acest lucru se poate face în baza certificatului emis de primar, prin care se atestă că imobilul figurează în registrul agricol şi în evidenţele fiscale fără a mai promova acţiuni în instanţele de judecată.

Tabără de schi la Sovata
Outward Bound România organizează în perioada 30 ianuarie-5 februarie 2011 o tabără de schi la care sunt aşteptaţi copii cu vârsat cuprinsă între 9 şi 14 ani. Taxa de participare costă 55 de lei de persoană şi include masă, cazare şi transport. Informaţii se pot obţine lan telefon 0265 250 939 sau prin e mail pe adresa info@outwardbound.ro.

Înscriere în Cartea Funciară pe stadii de execuţie

Dreptul de proprietate asupra construcţiilor se poate înscrie în Cartea Funciară şi pe stadii de execuţie, în baza următoarelor documente: a) autorizaţie de construire; b) procesul-verbal privind stadiul fizic al realizării construcţiei, avizat de reprezentantul autorităţii administraţiei publice emitente a autorizaţiei de construire; c) documentaţie cadastrală.
Această ordonanţă de urgenţă defineşte clar etapele necesare pentru înregistrarea sistematică a imobilelor în cadastru şi Cartea Funciară, stabilindu-se o procedură administrativă pentru identificarea proprietarilor şi a posesorilor de terenuri şi construcţii, astfel încât, în momentul finalizării acestor lucrări, să poată fi inventariate şi înregistrate în cadastru şi Cartea Funciară inclusiv imobilele pentru care deţinătorii acestora nu au acte de proprietate.

Nomenclatura străzilor în pregătire
S-a decis înfiinţarea Registrului Naţional al Nomenclaturilor Stradale, în care vor fi înscrise denumirile străzilor la nivel naţional, ceea ce va permite crearea unei evidenţe unitare a străzilor şi a numerelor administrative. Informaţiile din acest Registru vor putea fi corelate cu codurile poştale şi cu adresele fiecărei clădiri, asigurându-se astfel, în special în mediul rural, unicitatea atribuirii denumirii străzilor.

Leul, susţinut artificial de BNR

Leul continuă să se aprecieze atâta timp cât vrea Banca Naţională a României, consideră analiştii economici şi oamenii de afaceri. Potrivit acestora, adevărata valoare a monedei naţionale faţă de moneda europeană „este exagerată”, respectiv 4,25lei/euro. Secretarul general al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România, Cristian Pârvan susţine că moneda naţională se menţine pe creştere „cât” vrea Guvernul şi BNR. „Este evident că nu există motiv economic pentru aprecierea leului, probabil că BNR ţine cont de Sfântul Ion şi a intervenit pe piaţă pentru ca românii să poată sărbători, alte raţiuni nu există. Astăzi am primit o notă pentru bună purtare din partea specialiştilor de la FMI. BNR se laudă să sprijină producţia, în fapt, statul are grijă de bănci şi de sistemul financiar dintre acestea. Dacă economie începe să funcţioneze în condiţii sănătoase, leul ar putea avea o anumită stabilitate”, spune Cristian Pârvan, citat de gds.

Cozi la sediul Eon Gaz

Consumatorii care nu au reînnoit contractele cu furnizorul stau la rând la sediul E-on Gaz din strada Gh. Doja nr. 64-68. Pentru refacerea contractului solicitanţii trebuie să prezinte o copie după carnetul de identitate.

Boc a cerut clarificări despre preţul carburanţilor

Premierul Emil Boc care a cerut informaţii de la Ministerul de Finanţe legate de preţul carburanţilor, conform declaraţiei vicepreşedintelui Gheorghe Fluture în cadrul unei conferinţe de presă susţinute luni, după încheierea şedinţei Biroului Permanent Naţional al PDL. Potrivit unor surse, coaliţia a decis luni înfiinţarea unui grup de lucru care să raporteze despre preţurile carburanţilor şi modalităţi prin care acestea pot scădea.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE