Consilierii judeţeni UDMR aşteaptă congresul din februarie Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 48 Vizualizări

Consilierii judeţeni UDMR aşteaptă congresul din februarie

8_21.jpg
Luna februarie va reprezenta un moment istoric în viaţa Uniunii Democrate a Maghiarilor din România. În cadrul Congresului Naţional al formaţiunii ce se va desfăşura la Oradea, aproximativ 700 de membri UDMR vor desemna un nou candidat la conducerea Uniunii. Marko Bela, care timp de 20 de ani a condus principalul partid politic al etnicilor maghiari din România, a anunţat că nu mai doreşte să candideze pentru această funcţie. Până în prezent, trei lideri UDMR şi-au anunţat dorinţa de a prelua hăţurile formaţiunii. Kelemen Hunor, Peter Eckstein Kovacs şi Olosz Gergely şi-au anunţat candidaturile, dar lista rămâne încă deschisă.

Zsabo Arpad şi Orban Laszlo Levente, indecişi

Consilierii judeţeni UDMR aşteaptă Congresul din luna februarie, dar aşteaptă mai repede şedinţa care va avea loc la Târgu-Mureş pe 27 ianuarie, pentru a cunoaşte mai bine candidaţii. „În legătură cu cei care candidează, fiecare va hotărî în Consiliul Reprezentanţilor Teritoriali care la noi va avea loc pe data de 27 ianuarie la Târgu-Mureş. Aşteptările noastre de la acest Congres sunt, oarecum ca şi până acum, de a avea o organizaţie stabilă şi care să reprezinte interesele minorităţii maghiare”, a spus Szabo Arpad, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Mureş. De aceeaşi părere este şi colegul său Orban Levente. „La sfârşitul lunii vor veni toţi candidaţii în judeţul Mureş şi atunci fiecare îşi va prezenta programul şi numai după aceea ne vom decide pe cine vom susţine. Cu siguranţă că va exista o schimbare în UDMR odată cu alegerea unui nou preşedinte”, a declarat Orban Laszlo Levente.

Kakasi Alexandru speră în democratizarea Uniunii

Consilierul Kakasi Alexandru speră într-o schimbare radicală la conducerea UDMR, schimbare ce va duce, în opina sa, către o importanţă mai mare a filialelor. „Nu am un candidat preferat până când nu am să-i aud pe cei care s-au autopropus, în schimb aştept schimbări radicale în conducerea UDMR-ului, mai ales schimbarea ca organizaţiile de bază să aibă prilejul ca de acum încolo să mai aibă şi păreri”, a precizat Kakasi Alexandru. Pentru Gombos Geza este important ca cei care candidează să vină în faţa membrilor cu un program clar. „Cea mai mare aşteptare este să se decidă în final cine va fi noul preşedinte al UDMR-ului, care este şi punctul principal al Congresului. Nu am în acest moment un candidat preferat, urmează să ne întâlnim cu cei care doresc să ocupe această funcţie şi după ce voi vedea ce programe ne vor prezenta am să iau o decizie”, a declarat Gombos Geza Csaba. Părerea celor doi este împărtăşită şi de Eros Csaba care îşi doreşte un preşedinte stabil şi acceptat de toţi membrii. „Acest Congres are două obiective principale, modificarea statutului şi alegerea noului preşedinte. Personal consider că avem nevoie de un statut adecvat noilor condiţii şi un preşedinte care să fie acceptat de toţi membri şi care să conducă Uniunea şi care să obţină rezultate foarte bune pe plan politic”, a precizat Eros Csaba.

Ban Moise aşteaptă lista completă

Consilierul Ban Moise consideră că o schimbare este absolut normală după 20 de ani, dar aşteaptă să vadă lista finală a candidaţilor înainte de a-şi exprima o opţiune personală pentru vreunul dintre ei. „Acest Congres este bine venit pentru că va avea loc o schimbare de generaţie ceea ce mi se pare absolut normal după 20 de ani. Deocamdată nu doresc să-mi exprim o preferinţă pentru cineva anume deoarece nu ştiu care vor fi candidaţii până la sfârşit. În acest moment cunoaştem sigur doar doi candidaţi, poate vor mai apărea şi alţii. Atunci când am să văd lista finală voi putea spune pe care l-aş prefera. Deocamdată toţi sunt pentru mine foarte buni”, a spus Ban Moise.

Csep Andrea merge pe mâna lui Kelemen

Consilierul judeţean Csep Andrea va vota pentru continuitate, fiind de părere că proiectele începute de Marko Bela trebuie continuate şi că cel care poate face acest lucru este Kelemen Hunor. „Acest Congres va reprezenta un pas important în viaţa UDMR-ului pentru că anul acesta va fi schimbat preşedintele după ce domnul Marko a anunţat că nu mai doreşte să candideze pentru preşedinţia organizaţiei noastre. Eu consider că trebuie să alegem un candidat care să poată să ducă mai departe munca lui Marko Bela, adică să continue procesele pe care acesta le-a început acesta. Săptămâna trecută am avut o şedinţă a Biroului Permanent Judeţean din care fac parte şi acolo am decis că o să-l votăm pe Kelemen Hunor pentru că pe el îl vedem ca viitor preşedinte şi eu sunt de acord cu acest lucru”, a declarat Csep Andrea.

Balogh Iosif doreşte programe economice

Din punctul de vedere al lui Balogh Iosif este important ca viitorul preşedinte al UDMR să vină şi cu soluţii economie, pe lângă cele politice. Potrivit acestuia, orice politician care îşi doreşte o funcţie trebuie să fie capabil să prezinte un program clar care să ducă, printre altele, la formarea de noi locuri de muncă. „Candidaţii se vor prezenta pe data de 27. Câţi vor dori să candideze, trei, patru, cinci pot să o facă. Orice membru UDMR poate candida. Eu doresc să văd programul celor care prezintă pentru candidatura la conducerea UDMR şi în funcţie de programul lor voi decide şi voi influenţa şi zona pe care o reprezint, respectiv de la Târgu-Mureş până la Reghin. Problema este că cei care doresc acum să participe la conducerea cestei formaţiuni, în primul rând trebuie să fie acceptaţi şi de partenerii de discuţie, trebuie să urmărească şi crearea de locuri de muncă şi sunt foarte multe alte lucruri pe care eu de acum încolo le aştept nu numai de la conducerea UDMR-ului. Orice politician care va candida în anul 2012 trebuie să vină şi cu un program economic”, a declarat Balogh Iosif.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE