Home / Politic / Horaţius Dumbravă, întâlnire de gradul zero cu Traian Băsescu

Horaţius Dumbravă, întâlnire de gradul zero cu Traian Băsescu

Distribuie

13_21.jpg
Noul preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Horaţius Dumbravă, i-a informat ieri pe membrii CSM despre întâlnirile instituţionale avute în această săptămână printre acestea fiind şi o întrevedere cu preşedintele României, Traian Băsescu.
Şeful CSM a precizat că discuţiile cu şeful statului au fost axate pe mecanismul de cooperare şi verificare, pe disfuncţionalităţile în îndeplinirea obiectivelor aparentei disfuncţionalităţi ale acestui mecanism, precum şi cele care vizează CSM. „Desigur, au fost şi critici, trebuie să spun acest lucru, dar aceste critici au fost dealtfel făcute publice şi în şedinţa din 5 ianuarie”, a subliniat Dumbravă, potrivit Agerpres. El a spus că noua conducere a mai avut întâlniri cu procurorul general Laura Codruţa Kovesi privind discuţii pe priorităţile Ministerului Public şi cu preşedintele şi vicepreşedintele ÎCCJ şi preşedinţii de secţii ale acestei instanţe, cel mai important punct al discuţiei fiind legat de promovarea la instanţa supremă. Preşedintele consiliului a spus că, în perioada următoare, urmează să aibă întâlnirea cu ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, şi că există deja contactele unor întâlniri viitoare cu preşedintele Senatului, preşedintele Camerei Deputaţilor şi cu primul ministru.
Horaţius Dumbravă a prezentat membrilor CSM o listă cu cinci domenii de activitate care o să conţină şi subdomenii: consolidarea şi eficientizarea instituţională a CSM şi a instituţiilor coordonate, independenţa justiţiei şi relaţia cu celelalte autorităţi şi instituţii publice şi eficientizarea activităţii instanţelor şi parchetelor – reformă şi performanţă judiciară, transparenţă şi integritate, relaţia cu UE şi organisme internaţionale. Totodată, el a prezentat şi propunerile primite de la procurorul general privind direcţiile de acţiune ale consiliului: stabilirea unor politici de resurse umane previzibile şi coerente, uniformizarea modalităţilor de acces în magistratură şi a modului de desfăşurare a concursurilor, mărirea capacităţii administrative a INM, reevaluarea sistemului de promovare sau numiri în funcţii de conducere care nu permit întotdeauna să identifice cei mai buni candidaţi, stabilirea unor priorităţi pentru organizarea examenului de promovare în funcţie de execuţie în funcţie de volumul de activitate şi gradul de ocupare a schemelor de personal, modificarea sistemului de evaluare a magistraţilor care a ajuns o formalitate fără nicio finalitate.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

VIDEO: ”Spring Party” politic la Târgu Mureș: ”Gândim la fel/ Simţim la fel, iubim la fel…”

Distribuie Președintele Partidului Social Democrat Mureș, deputatul Dumitrița Gliga, a participat sâmbătă, 23 martie, la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.