Home / Social / Angajaţii Primăriei Târgu-Mureş vor primi locuinţe de serviciu

Angajaţii Primăriei Târgu-Mureş vor primi locuinţe de serviciu

Distribuie

O pare dintre angajaţii Primăriei Târgu-Mureş care nu deţin un apartament, ar putea primi o locuinţă socială în imobilul din str. Voinicenilor nr. 22, din partea municipalităţii.
Potrivit unui proiect de hotărâre de Consiliu Local (CL), propus spre aprobare în şedinţa de CL din luna aceasta, din totalul de 34 de apartamente, un anumit număr de apartamente ar putea fi repartizat în regim de locuinţe de serviciu pentru angajaţii Primăriei Târgu-Mureş, pe perioada exercitării funcţiei, fără drept de subînchiriere şi cumpărare. Dreptul de a locui în acea locuinţă va fi pierdut în momentul în care se va pierde statutul de angajat al Primăriei Târgu-Mureş sau va dobândi alt apartament în Târgu-Mureş, indiferent de regimul acesteia. Lucrările de reabilitare la imobil sunt în curs de finalizare şi din totalul de 34 de apartamente, 14 apartamente sunt cu o cameră şi 20 de apartamente cu două camere. „Propunem repartizarea acestora având în vedere numărul redus de apartamente de serviciu – 12, existente la nivelul municipiului Târgu-Mureş. Menţionăm că un număr considerabil dintre angajaţii primăriei figurează pe listele solicitanţilor de locuinţe sociale – 15 solicitanţi, cu chirie fond de stat opt solicitanţi, sau ANL – 36 de solicitanţi, cu cereri care au o vechime în medie de cinci ani. În cadrul comisiei locative din data de 29.11.2010 comisia a recomandat iniţierea unui proiect de hotărâre în acest sens”, a precizat Bako Attila directorul Direcţiei Activităţi Social Culturale şi Patrimoniu, din cadrul Primăriei Târgu-Mureş.
Pe listele de aşteptare pentru o locuinţă socială se mai află alte 643 de persoane, iar pentru anul 2011 s-au înregistrat 79 de cereri pentru o locuinţă din partea persoanelor din case retrocedate foştilor proprietari. Pentru atribuirea apartamentelor s-au întocmit două variante 12 locuinţe de serviciu şi 22 de locuinţe sociale, sau zece locuinţe de serviciu, zece locuinţe pentru chiriaşii evacuaţi şi locuinţe sociale.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

FOTO: ”Marș pentru Viață”, la Sărmașu

Distribuie O nouă ediție a evenimentului ”Marșul pentru Viață”, organizat de Biserică Ortodoxă Sărmașu, Fundația …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.