Home / Editorial / Apold, primul test al ACD

Apold, primul test al ACD

Distribuie

alex_poza_noua_b98521.jpgDeşi alegerile locale vor avea loc abia în 2012, în judeţul Mureş partidele politice vor avea parte, în viitorul apropiat, de o mică repetiţie pentru marea bătălie de peste un an. La Apold, unde fostul primar Nicolae Colceriu a fost suspendat din funcţie ca urmare a unei condamnări cu suspendare, primită pentru acte de corupţie. Edilul nu s-a lăsat învins, contestând în instanţă decizia prefectului, devenită între timp definitivă şi irevocabilă.
Pe plan naţional, PNL s-a aliat cu PC, liderii celor două formaţiuni politice anunţând că la alegerile locale vor merge cu candidaţi comuni. Întrucât şansele ca la Alianţa de Centru Dreapta (ACD) să se alăture şi PSD sunt extrem de mari, la alegerile de la Apold cele trei partide ar urma să susţină acelaşi candidat, pentru a respecta prevederile înţelegerii.
Aparent o formalitate, dar în realitate un test dificil. De ce? Pentru că ieri, Alexandru Petru Frătean, liderul PSD Mureş, a anunţat că la alegerile de la Apold social democraţii vor merge tot pe mâna lui Nicolae Colceriu, considerat de colegii săi de partid un om dedicat proiectelor comunităţii şi victima unei înscenări pusă la cale de adversarii politici.
Că o fi aşa sau nu, e greu, aproape imposibil de spus. Cert e că aliaţii liberali şi conservatori vor trebui să ia o decizie. Să susţină un candidat asupra căruia planează suspiciuni şi astfel să păteze indirect imaginea PNL şi PC sau să meargă pe mâna unui alt candidat? Încurcate sunt căile politicii…


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

EDITORIAL: Socoteala de acasă nu se potriveşte cu cea de la Ulieş

Distribuie Undeva prin luna iulie am primit un telefon de la Costi Dumitru, profesor şi …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.