Claudia Pescar: „TVA-ul de 9% ar crea locuri noi de muncă” Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 30 Vizualizări

Claudia Pescar: „TVA-ul de 9% ar crea locuri noi de muncă”

3-1_24.jpgReprezentanţiilor asociaţiilor de turism mureşene salută noua lege a turismului care aurmează să fie supusă spre adoptare la sfârşitul acestei luni. Una dintre cele mai bune măsuri luate ar fi ca banii colectaţi din turism să fie direcţionaţi tot către această ramură a economiei.
După mai bine de un an, Legea Tursimului este aproape finalizată, Guvernul României fiind cel care va da avizul final. Printre noutăţile pe care le aduce legea se numără crearea posibilităţii de a înfiinţa pe viitor o strucură naţională care să gestioneze activitatea de promovare turistică a României prin implementarea politicilor, strategiilor de marketing pe termen mediu şi lung, instituirea Sistemului Informaţional pentru Turism cu scopul de a se crea cadrul pentru colectarea datelor statistice despre piaţă şi activitatea turistică, pentru stocarea, prelucrarea şi diseminarea informaţiilor privind piaţa turistică, precum şi a evaluării activităţii turistice. Pentru a ajuta turismul intern, Agenţia Naţională a Asociaţiilor de Turism (ANAT) propune TVA de 9% pentru turismul intern, în scopul de a susţine dezvoltarea turismului românesc. „Cred că cel mai bun punct vis a vis de gestionarea banilor este ca banii intraţi în turism la taxele de cazare să fie întorşi către turism, să nu mai fie băgaţi în bugetele locale, să fie folosiţi în alte scopuri, adică pentru a face o investiţie în tursim. De exemplu cum ar fi taxa de cazare să se întoarcă tot în dezvoltare pentru turism sau pentru activităţi culturale încheiate. Sunt multe puncte bune. Noi am participat cu propuneri, fiind membrii ai Federaţiei Asociaţiilor de Turism din România. Dar TVA de 9% probabil că va ajuta”, a declarat Adrian Burlacu, preşedinte Asociaţia Turistică Sighişoara.
O şansă reală pentru dezvoltarea turismului, potrivit reprezentanţilor asociaţiilor de turism ar fi reducerea taxelor şi impozitelor în tursim pentru o perioadă de cel puţin doi ani, perioadă în care turismul românesc s-ar putea dezvolta. „Ar ajuta puţin, dar ar ajuta totuşi. Eu dacă aş avea putere să pot ajuta o ramură a economiei care este turismul şi consider că este o şansă reală pentru România aş reduce complet orice taxă şi impozit chiar fără TVA de exmplu, pentru că sunt convinsă că s-ar crea multe locuri de muncă în felul acesta şi că în câţiva ani de zile, poate doi – trei ani ar porni cumva turismul să se dezvolte în România”, a precizat Claudia Pescar, vicepreşedinte Asociaţiei pentru Turism ASTUR Mureş.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE