Ofertă bogată la Teatrul Scena Altele
  • admin
  • 0 comentarii
  • 50 Vizualizări

Ofertă bogată la Teatrul Scena

13-3_02.jpg
Teatrul Scena şi-a prezentat ieri, 18 ianuarie, programul manifestărilor prilejuite cu ocazia împlinirii a zece ani de existenţă a teatrului din Bastionul Croitorilor din Cetatea Târgu-Mureş. Primul pas din ciclul de manifestări va fi spectacolul „Intrusa”, un spectacol după o nuvelă a lui J. L. Borges, având în distribuţie pe actorii Dana Pancu, Csaba Ciugulitu şi Liviu Pancu, care se va juca joi, 20 ianuarie.
Proiectele teatrului continuă cu premiera spectacolului „Angajare de clown” de Matei Vişniec, cu o distribuţie de zile mari, Cornel Popescu, Mihai Gingulescu şi Aurel Ştefănescu. În calendarul aniversar al celor 10 ani, mai sunt incluse spectacolele „Cele 7 zile a lui Simone Labrosse” de Carole Frechete şi spectacolul de pantomimă „RO-MA”, a cărui premieră va avea loc în data de 11 februarie. Evenimentele de la Teatru Scena vor fi întregite de ediţia a IV-a a Festivalului de umor UmorScena, la care vor participa printre alţii Cornel Udrea, Florin Piersic, Horaţiu Mălăele, Nicu Alifantis şi Dorel Vişan.

Rudy Moca şi psihologia artei atorului

Una din noutăţile aduse de Teatrul Scena este organizarea workshopului intitulat „Psihologia artei actorului”, unde cei care vor să înveţe arta dedublării actorului în spaţiul sacru al scenei, sunt provocaţi de actorul şi prietenul teatrului Scena, Rudy Moca.
„Sunt zece ani de Teatru Scena de nota zece. Chir dacă au trecut zece ani, Teatrul Scena a găsit puterea de a se măsura pe sine, a venit cu noutăţi şi publicul asta aşteaptă. Teatrul Scena înseamnă muncă, pasiune, renunţare de foarte nulte ori la multe lucruri, înseamă dăruire. Una din noutăţi este şi acest workshop intiulat „Psihologia artei actorului”, a declarat Rudy Moca.

Parteneriat cu Asociaţia Culturală Delta
Dacă Teatrul Scena aniversează zece ani, unul din colaboratorii teatrului, Asociaţia Culturală Delta Târgu-Mureş, are şi ea un motv de bucurie, prin aniversarea unui an de existenţă. „Am început o colaborare cu Teatrul Scena la Mediavel Fest, primul festival medieval din Târgu-Mureş. A urmat apoi festivalul Umor Scena. Ca parteneriat, ne-am implicat inclusiv în ultima premieră a teatrului, cu spectacolul Intrusa. Avem doar un an de existenţă oficială a asociaţiei noastre şi rămânem cu sufletul apropape de Teatru Scena şi să ne vedem împreună şi la aniversarea de 20 de ani”, a precizat Costel Dumitru, reprezentantul Asociaţiei Culturale Delta din Târgu-Mureş.
Manifestările celor zece ani de Teatru Scena vor culmina în perioada 2-8 mai, în cadrul unei săptămâni în care vor fi pezentate toate proiectele artistice adunate dub egida „Teatru Scena 10 ani.”

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE