Home / Social / Deszăpezire şi curăţenie, pentru ajutorul social

Deszăpezire şi curăţenie, pentru ajutorul social

Distribuie

10_24.jpg
Planul de lucrări de interes local 2011 va fi aprobat săptămâna viitoare de Consiliul Local. Documentul inventariază sarcini de muncă în folosul comunităţii pentru cei care primesc ajutor social. Astfel, oamenii vor trebui să lucreze la deszăpezire, curăţenie, sau plantări de arbori.
CL aprobă pentru anul 2011, planul de lucrări de interes local pentru beneficiarii venitului minim garantat, după ce prin Legea 276 din 24 decembrie 2010, a fost modificată şi completată Legea nr.416/2001 privind venitul minim garantat. Pentru sumele acordate ca ajutor social, conform prevederilor Legii nr. 416, una dintre persoanele majore apte de muncă din familia beneficiară, are obligaţia de a presta lunar, la solicitarea primarului, acţiuni sau lucrări de interes local, fără a se putea depăşi regimul normal de lucru şi cu respectarea normelor de securitate şi igienă a muncii. Potrivit prevederilor Legii 276, primarii au acum obligaţia să întocmească un plan de acţiuni sau de lucrări de interes local pentru repartizarea orelor de muncă, să ţină evidenţa efectuării acestor ore şi să asigure instructajul privind normele de tehnică a securităţii muncii pentru toate persoanele care prestează acţiuni ori lucrări de interes local. Planul de acţiuni sau de lucrări de interes local se va aproba anual prin hotărâre a consiliului local. În funcţie de solicitările apărute pe parcursul anului, planul de acţiuni sau de lucrări de interes local poate fi reactualizat şi aprobat prin hotărâre a consiliului local. “Prin urmare, propunem spre aprobarea Consiliului Local, planul de lucrări de interes local pentru beneficiarii venitului minim garantat, propus de Administraţia Serelor Parcurilor Zone Verzi, Administraţia Complexului Agrement şi Sport „Mureşul” şi Serviciul Public de Utilităţi Municipale”, explică directorul Serviciului Public de Asistenţă Socială, Marta Maior.

Ce-i de făcut?

Beneficiarii de ajutor social vor trebui să execute la Weekend: întreţinerea curăţeniei, curăţarea de zăpadă a terenurilor de sport, căilor de acces, locurilor de joacă, parcărilor; întreţinerea patinoarului. Pentru compartimentul zone verzi oamenii vor fi chemaţi pentru prelucrat teren în vederea plantării speciilor floricole; plantări arbori şi arbuşti, întreţinerea culturii dendro-floricole. “În decembrie am avut 198 de titulari care au primit ajutor social. Cuantumul diferă în funcţie de membri de familie, pentru o persoană este 125 lei, o familie din cinci persoane primeşte 462 de lei, iar pentru o familie mai numeorasă pentru fiecare membru în plus se mai primesc 31 de lei. În decembrie am avut 55 de persoane care au executat lucrări, dacă nu se prezintă în acea lună se suspendă ajutorul social”, a mai precizat Marta Maior.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

FOTO: ”Marș pentru Viață”, la Sărmașu

Distribuie O nouă ediție a evenimentului ”Marșul pentru Viață”, organizat de Biserică Ortodoxă Sărmașu, Fundația …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.