Homeopatia utilizată în bolile cardiace şi cancer Sanatate
  • admin
  • 0 comentarii
  • 165 Vizualizări

Homeopatia utilizată în bolile cardiace şi cancer

9_18.jpg
Homeopatia a devenit o metodă de tratament non invaziv recomandat în majoritatea afecţiunilor cunoscute. Potrivit medicilor specialişti homeopaţi, la începerea unui astfel de tratament în stadiul incipient al bolii, când apar primele simptome, pacienţii au şanse mari de vindecare. „Foarte multă lume face confuzie între homeopatie şi medicina naturistă. De fapt nu este acelaşi lucru, deşi homeopatia face parte din categoria mai largă a medicinii complementare şi alternative, dar principiul de bază pe care este fundamentată homeopatia este folosirea unor preparate foarte diluate, nu este tratament cu plante. Aceste preparate sunt produse în laboratoare specializate, în fabrici şi sunt înregistrate ca medicamente. Modul lor de acţiune se bazează pe stimularea propriilor resurse ale organismului de a se vindeca şi tocmai din această cauză nu au efecte secundare”, a explicat dr. Adrian Alecu, medic primar medicină internă, ecografie, homeopatie la Centrul de Medicină Integrativă Lotus Life din Târgu-Mureş.

Indicată pentru majoritatea bolilor funcţionale

Homeopatia nu tratează boli, ci tratează un om ca un întreg în totalitatea simptomelor sale. Medicul homeopat adună toate simptomele pacientului şi prescrie un tratament individualizat pentru fiecare bolnav. Tratamentul homeopatic poate fi indicat pentru alergii, intoleranţe la diferite alimente, astmul bronşic, tulburări ale imunităţii, probleme legate de sistemul nervos, tulburări ale digestiei, constipaţie cronică, diaree cronică, gastrite, inflamaţii, boli ale pielii precum eczeme, dermatite, dar s-au obţinut unele rezultate chiar şi pentru psoriazis.

Homeopatia utilizată în bolile cardiace şi cancer

Tratamentele homeopatice pot fi asociate în anumite cazuri şi cu tratamentele pentru bolile cardiace. „Se poate intra dar în asociere cu tratamentul cardiologic stabilit prin ghiduri de practică medicală şi nu prea ai voie să ieşi din ele. Dacă chiar şi cu tratament cardiologic bine ales, pacientul mai are simptome, pe lângă acel tratament, putem adăuga şi tratament homeopatic care să îl ajute să echilibreze simptomele”, a precizat dr. Adrian Alecu. În ceea ce priveşte tratamentul homeopatic în patologia canceroasă, medicul recomandă astfel de tratamente pentru combaterea efectelor secundare ale tratamentelor oncologice precum radioterapia şi citostaticele.

Tratamentul ar trebui început la primele simptome

„De obicei este foarte bine dacă se începe tratamentul la primele simptome. Momentul iniţierii tratamentului este crucial. Dacă s-a prins prima zi sau primele minute ale declanşării unui simptom avem şanse extraordinare ca boala să se vindece cât mai repede. Daca boala deja s-a instalat, sigur că vor fi rezultate, dar ele nu vor fi chiar atât de spectaculoase”, sfătuieşte dr. Adrian Alecu.
Consultaţia pe bază de homeopatie este decontată de Casa de Asigurări de Sănătate, însă nu şi medicamentele homeopatice, deoarece deşi sunt înregistrate ca medicamente, nu se regăsesc pe listele Casei de Asigurări.

După o lună de tratament homeopatic se văd rezultatele

Radu Crăciun este din Aiud, judeţul Alba, şi în data de 15 decembrie s-a prezentat la medic acuzând greţuri şi stări de vomă. La consult i s-a stabilit că are piatră la fiere de 6 mm. După o lună de tratament homeopatic, acesta se simte mult mai bine. „Am urmat tratament cu muguri de brad, de măslin. După ce am făcut tratamentul nu a găsit nici pietrele. Este prima dată când am urmat un tratament homeopat şimă simt mult mai bine”, a declarat Radu Crăciun.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE