Share
Home / Social / “Prima casă” continuă

“Prima casă” continuă

Guvernul a decis ieri, în şedinţă, continuarea programului ”Prima casă” în anul 2011. În acest sens a fost adoptată o hotărâre în care se stabileşte un plafon general de 200 de milioane de euro pentru garantarea de către stat a creditelor privind achiziţionarea sau construirea de locuinţe. Ca noutate faţă de ediţia precedentă a programului, în 2011, pentru locuinţele construite de la zero, nu va mai fi nevoie să se asocieze şapte persoane, ci numai două. Potrivit hotărârii de guvern, grupurile de beneficiari vor desemna un reprezentant care va gestiona relaţia cu finanţatorul şi care va îndeplini formalităţile pentru autorizaţia de construire, însă cel puţin unul dintre asociaţi va trebui să deţină terenul pe care urmează să se construiască locuinţele. Pentru anul 2011, programul “Prima casă” introduce o garanţie suplimentară prin instituirea, în favoarea băncii, a unui gaj pe conturile curente ale împrumutatului.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

FOTO: Voluntarii de la ”Sighișoara Unită”, la datorie!

Primarul municipiului Sighișoara, Ovidiu-Dumitru Mălăncrăvean, a anunțat sâmbătă, 28 martie, pe pagina sa de Facebook, …

Share
Share