Bancuri cu Internet în şcoli Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 138 Vizualizări

Bancuri cu Internet în şcoli

3_3_05.jpg
Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş a recompletat lista unităţilor ce ar trebui să beneficieze de programul “Internet în şcoala ta”, finanţat prin fonduri UE. 66 de şcoli au fost retrimise în baza de date a Ministerului Educaţiei. Procedura se repetă de trei ani, dar nu se întâmplă nimic.
Proiectul „Internet în şcoala ta. Conectarea la internet broadband a unităţilor şcolare din Regiunea Centru”, prin Programul Operaţional Sectorial „Cresterea Competitivităţii Economice” 2007 – 2013, este în impas. Primele comunicări cu şcolile au avut loc în judeţul Mureş din decembrie 2008, iar de atunci, periodic, o listă cu 66 de şcoli din mediul rural este în birourile MEdC.

Ce nu se întâmplă

Proiectul avea ca obiectiv creşterea calităţii procesului de învăţământ prin creşterea numărului de elevi şi profesori care au acces la internet broadband (în bandă largă, n.r.). De asemenea se prefigurau consolidarea infrastructurii IT la nivelul unităților şcolare şi reducerea decalajului educaţional dintre mediile rural – urban în domeniul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicării. În total, 2.302 de unităţi şcolare, 543.000 de elevi, 47.000 de profesori, părinţi (41 de inspectorate şcolare judeţene) trebuiau să fie beneficiari ai proiectului. “Şcolile ne-au răspuns până la 21 ianarie, în principiu este vorba despre aceeaşi listă pe care am trimis-o la minister. În fiecare an se reia programul, dar încă nu s-a făcut nimic, nu ştim de ce”, a declarat Fabian Csaba, responsabil informatizare în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Mureş.

Efecte benefice “inexistente”

Utilizarea metodelor moderne de predare prin utilizarea Internetului de către profesori în timpul lecţiilor; reducerea cheltuielilor de formare a cadrelor didactice cu cca 25% prin utilizarea sistemelor de e-learning; acces permanent la programe de formare profesională; acces la resurse educaţionale pentru membrii comunităţii, toate reprezintă beneficii de care însă nu au parte elevi şi profesori de la Acăţari, Bistra Mureşului, Solovăstru, Periş etc. “Avem laborator de 15+1 calculatoare, dar nu suntem conectaţi la reţeaau prevăzută în acel program, nu avem conexiunea broadband. Ne-a ajutat Primăria, ne sprijină şi achită costurile pentru o conexiune prin fibră optică, că acum avem în sfârşit fibră optică în comună, dar nu se ştie, că şi la ei intervin reduceri de costuri şi buget. Dorin în continuare să fim incluşi în acel program, mai ales că e din fonduri UE, nu ştim unde a intervenit blocajul”, a declarat Silvia Truţa, director Şcoala Generală Stânceni.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE