15 profesorii universitari de la UMF, pensionaţi la 65 de ani Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 84 Vizualizări

15 profesorii universitari de la UMF, pensionaţi la 65 de ani

Circa 15 cadre universitare de la Universitatea de Medicină şi Farmacie Târgu-Mureş nu vor mai avea dreptul să profeseze potrivit noii legi a învăţământului, începând cu luna februarie a acestu an.
Astfel, cadrele universitare, conferenţiari şi profesori care au depăşit vârsta de 65 de ani, în momentul intrării legii în vigoare, vor trebui să se pensioneze. Totuşi, după pensionare, profesorii vor putea preda în continuare fiind remuneraţi la plata cu ora, fără să mai deţină statut plătit de universitate. „În jur de 15 profesori vor fi pensionaţi acum şu, anual vom merge aşa de acum încolo. Aceşti profesori pot fi reţinuti ca profesori cu plata cu ora. Dar legea spitalelor permite ca cei care au doctorat să rămână până la 70 de ani. Ei efectiv pot să rămână în clinici, singurul lucru care nu li se va permite este să fie şef de catedră sau şef de disciplină. Nu poate să îndeplinească funcţii de conducere în cadrul universităţii”, a explicat prof. dr. Nagy Ors, prorector didactic la UMF Târgu-Mureş.
Acesta a subliniat că, deşi vor fi pensionaţi profesori în timpul anului universitar, până la începerea noului an universitar din toamnă, nu vor putea fi scoase la concurs posturi noi.
„Ceea ce rămâne în urma lor, nu întotdeauna este o situaţie pozitivă, în sensul înlocuirii lor. Obiectivul instituţiei noastre este să vedem cât mai repede care sunt acei colegi ai noştri care sunt în situaţia de a concura foarte repede pentru un post de conferenţiar şi profesor. Condiţiile nu sunt uşoare, mai ales pentru cei care vor să devină profesori. Altă problemă ar fi pentru cei care ar trebui să vină pe posturi didactice mai mici. Ar veni ei, dar au un salar mic şi condiţii destul de grele”, a mai spus prof. dr. Nagy Ors.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE