Home / Eveniment / „Ai doar o viaţă, nu o trăi în ceaţă!”

„Ai doar o viaţă, nu o trăi în ceaţă!”

Distribuie

6-2_11.jpg
Consumul de alcool, tutun şi droguri este în continuă creştere în rândul tinerilor. Fundaţia Mater a demarat campania de prevenire a acestor dependenţe, lansând pentru anul şcolar 2010-2011 campania „Ai doar o viaţă, nu o trăi în ceaţă”. Acţiunea care va fi desfăşurată în instituţiile de învăţământ din judeţul Mureş, pe perioada acestui an şcolar. Scopul proiectului îl reprezintă implementarea unei strategii, care are în vedere informarea (predarea a două ore de curs pentru fiecare clasă), crearea de abilităţi pentru punerea în practică a celor învăţate. (Organizarea unui concurs, care cuprinde patru probe: jurnalism, artă fotografică, spot, pictură-grafică, cu mesaj antidrog. Activitatea este denumită sugestiv „Târgul de Hobby-uri” şi şedinţe cu părinţii.
Alternative de petrecerea timpului
Primul astfel de târg, a avut loc ieri, în Sala de Sport a Colegiului Naţional „Unirea” Acest eveniment este parte a acţiunilor ce se desfăşoară de Zilele Colegiului. Programul a cuprins un vernisaj al lucrărilor, proiecţia spoturilor, momente artistice, o tombolă surpriză şi nu în ultimul rând premierea. La eveniment au fos prezenţi cu un stand o parte a partenerilor proiectului, în care au fost prezentate tinerilor modalităţi de petrecere a timpului liber. Evenimentul a fost completat cu un recital susţinut de Trupa „AfroDance”
„Acest târg reprezintă o parte componentă în cadrul campaniei de prevenire a consumului de droguri intitulată „Ai doar o viaţă, nu o trăi în ceaţă”. În prima parte am încercat să oferim informaţii elevilor despre ce înseamnă consumul de alcool şi droguri , şi care sunt riscurile acestora. În a doua parte, pentru că nu vrem să ne transformăn în părinţii care le spun copiilor că nu este voie să faci anumire lucruri, încercăm să le arătăm şi alternative de petrecerea timpului liber, în care ei pot să se dezvolte, să-şi găsească identitatea, şi de ce nu, să dezvolte aceste abilităţi într-o carieră ulterioară.
Concurs de jurnalism
Avem un concurs de jurnalism, unde elevii au scris anumite articole, de foarte bună calitate, de aceea şi jurizarea pentru desemnarea câştigătorilor a fost un proces greu, dar până la urmă am reuşit. De asemenea, arta fotografică, precum şi dezvoltarea activităţilor artistice în ce priveşte grafica şi pictura. Aspectul principal pe care noi îl urmărim este ca ei să se descopere pe ei, să-şi descopere calităţile, să ştie cine sunt şi care este identitatea lor. Dacă sunt conştienţi de aceste lucruri, le este mai uşor să stea departe de droguri şi tot ce implică acest fenomen,” a precizat Triff Ioan, consilier tineret, Fundaţia Mater, responsabilul proiectului „Ai doar o viaţă, nu o trăi în ceaţă”.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Interviu cu Zorro și Haneș: Zâmbetele devin tradiție la show-urile de stand-up și open mic ale celor de la 3G Hub

Distribuie Fondat în toamna anului 2015, 3G HUB (3g Theater) este una dintre companiile de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.