Home / Social / Cum poţi muri în parcarea Luxor

Cum poţi muri în parcarea Luxor

Distribuie

7_21.jpg
Pentru trotuarele necurăţate din faţa caselor sau firmelor se dau amenzi. Târgumureşenii trebuie să fie şi mai atenţi, pot fi răniţi de gheaţa sau zăpada de pe acoperişuri. Ţurţurii ce transformă în peşteră parcarea subterană din complexul Luxor le pot pune chiar viaţa în pericol.
Alternanţa zilelor geroase cu ninsori şi a celor cu temeperaturi mai blânde generează pericole pe acoperişuri sau balcoane, în apropierea imobilelor. Ţurţurii de gheaţă, în cazul desprinderii de pe acoperişuri, pot accidenta trecători nevinovaţi. Chiar şi zăpada adunată pe acoperişuri poate cădea pe oameni şi să provoace răni grave. Proprietarii de case sau ai unor firme sunt obligaţi sub ameninţarea amenzilor stabilite prin hotărâre de consiliu local, să cureţe trotuarele, pentru ţurţuri sau acumulări de zăpadă ce pot să cadă de pe acoperişuri nu pare să răspundă nimeni.

La tribunal

Chiar dacă nu există amenzi în acest sens sau reglementare locală pentru această situaţie, persoanele care nu îşi curăţă streşinele sau balcoanele de ţurţuri au răspundere civilă în cazul în care se întâmplă un accident. Fiind proprietate privată, municipalitatea nu poate interveni, dar dacă locatarii nu înlătură ţurţurii sau zăpada pot plăti daune civile în cazul în care gheaţa sau zăpada cade şi provoacă stricăciuni. Mai mult, vor răspunde chiar penal, dacă devin responsabili de accidente grave. “Într-un oraş civilizat, normal ar fi ca proprietarii să fie preocupaţi de acest aspect pentru că şi ţurţurii sunt un pericol real, pot provoca răni importante”, a declarat Valentin Bretfelan, şeful Poliţiei Comunitare Târgu Mureş. “Nu te gândeşti că se poate întâmpla, însă dacă priveşti mai atent ţurţurii sunt un pericol real. Vin cu nepoţii la patinoar şi am observat şi eu ameninţarea aici în spaţiul din parcare”, a declarat Carmen Pop, o pensionară atentă la spaţiile pe unde copiii se reîntorc acasă.

Amenzi
Mureşenii care nu-şi curăţă trotuarele din faţa imobilelor riscă amenzi din partea Poliţiei Comunitare. Valoarea sancţiunilor e cuprinsă între 100 şi 500 de lei.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

FOTO: ”Marș pentru Viață”, la Sărmașu

Distribuie O nouă ediție a evenimentului ”Marșul pentru Viață”, organizat de Biserică Ortodoxă Sărmașu, Fundația …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.