Dansul a întregit sărbătoarea Colegiului Naţional “Unirea” Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 39 Vizualizări

Dansul a întregit sărbătoarea Colegiului Naţional “Unirea”

6-1_08.jpg
Sala de Sport a Colegiului Naţional “Unirea” din Târgu Mureş a fost ieri, 26 ianuarie, gazda dansului şi a bunei dispoziţii cu ocazia evenimentului intitulat “Dansul-limbajul ascuns al sufletului”. De la mic la mare, elevii colegiului au încântat asistenţa cu talentul lor artistic, realizând o adevărată istorie a dansului şi coregrafiei. Nu au lipsit dansurile de societate, latino americane, dar şi cele tradiţionale, româneşti, ungureşti, ţigăneşti şi săseşti, Dansatorii au fost reprezentaţi, atât de elevii de grădiniţă din cadrul Colegiului Naţional “Unirea”, elevi din clasele a III-a, V-a, VI-a, dar şi colegi de-ai lor mai mari din clasa a XII-a. Practic tot colegiul a fost prezente cu trup şi suflet la acest frumos spectacol artistic, alături de care s-au bucurat în acceaşi măsură părinţi, profesori şi elevii colegiului. “Evenimentul de astăzi se desfăşoară în cadrul Zilelor Colegiului Naţional “Unirea” din Târgu Mureş, intitulat Dansul este limbajul ascuns al sufletului, un citat celebru a lui Martha Graham, celebra dansatoare americană desemnată de revista Times, drept cea mai bună dansatoare a secolului XX, Acest eveniment este deja o tradiţie în cadrul colegiului nostru datorită faptului că elevii noştri, pe lângă faptul că învaţă foarte bine, au rezultate sportive deosebite. În cadrul acestui festival, sunt organizate activităţi cultural artistice diverse. Au fost prezentate dansuri clasice, de societate, printre care mazurka, menuet, polka, tarantela, vals vienez, tango, precum şi dansuri latino americane, samba, cha cha cha. calypso, paso doble, flamenco,dar şi dansuri moderne, disco, rock, şi două dansuri tematice, unul country, respectiv un dans intitulat Crăciuniţa” ne-a declarat Bakó Aliz profesoara de sport în cadrul Colegiului Naţional “Unirea”, coordonator al evenimentului.

Sărbătoare în paşi de dans

Dansul şi coregrafia a completat cu succes manifestările ocazionate din cadrul Zilelor Colegiului Unirea, unde tinerii dansatori şi-au etalat cu real succes talentul artistic.
“Consider că sărbătorind Zilele Colegiului în paşi de dans, sufletul nostru se va îmbogăţi şi rezultatele noastre vor fi la înălţime şi de acum înainte. În fiecare an, acest festival se va repeta cu noi idei, cu o nouă regie şi coregrafie, cu noii noştri elevi care vor fi aici la Colegiul Naţional “Unirea,” a precizat Bakó Aliz.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE