Anveloparea blocurilor din Iernut continuă în 2011 Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 89 Vizualizări

Anveloparea blocurilor din Iernut continuă în 2011

9_23.jpg
Deşi anul 2010 a fost unul dificil pentru Primăria din Iernut, ignorată la fiecare rectificare de buget de Guvern, primarul oraşului, Ioan Nicoară, speră că investiţiile vor continua şi în acest an. Fie din fonduri proprii, fie prin accesarea unui credit în valoare de 2-3 milioane de lei.

Reporter: Cum a fost anul 2010 pentru Primăria din Iernut din punct de vedere al finanţărilor de la Guvern?
Ioan Nicoară: Ultimii doi ani au fost destul de dificili pentru administraţia din Iernut, fiind obligaţi să ne descurcăm doar din surse proprii, însemnând şi cotele defalcate de la buget şi din impozitul pe profit. Am făcut economii substanţiale, fără să mai vorbim de constrângerile dictate de guvernanţii actuali, de care toată lumea a avut parte. Am făcut economii mari, n-am fost ajutaţi cu mai nimic, în nicio direcţie, n-am primit la nicio rectificare de buget decât sume derizorii pe care în mod normal trebuie să le trimit înapoi pentru că nu e normal ca un oraş să primească o rectificare de buget de 4.000 de lei, când alţii primeau sute de mii şi milioane de lei.

Rep.: Cum apreciaţi bugetul pe 2011? Mai bun decât cel din 2010?
I.N.: În acest an avem ceva mai mulţi bani, dar tot din surse proprii, pentru dezvoltare şi cheltuieli de funcţionare mai puţin pentru că trebuie să facem economii pentru a rămân mai mulţi bani pentru dezvoltare.

Rep.: Ce investiţii planificate sau în derulare aveţi?
I.N.: Avem proiecte care au fost începute şi finanţate într-o măsură mică, de exemplu pe Ordonanţa 7 am primit la sfârşitul anului trecut suma de 210.000 lei cu care eram datori la o firmă de contrucţii pentru investiţii neterminate, cum ar fi cele de la Grupul Şcolar, grădiniţa din Iernut sau de la Şcoala Generală din Sălcud. Pe lista de investiţii ar mai fi reparaţii de străzi şi drumuri, masterplanul de apă canal şi masterplanul de gestionare a deşeurilor. În rest, speranţele pentru a obţine finanţări pentru alte proiecte sunt destul de mici. Mă refer la extinderea canalizării în cartierul Eminescu, la terenul de sport de la Cipău, obiective care de doi ani aşteaptă să fie finanţate. Planuri avem, dar dacă nu avem bani ne vom întinde doar cât ne e plapuma, vom încerca să facem ceva mai mult pentru localitate din surse proprii şi aici mă refer la partea de infrastructură, la trotuare, la străzi, poate vom accesa şi un credit în măsura în care ne va permite gradul de îndatorare.

Rep.: Despre ce credit este vorba?
I.N.: Încă nu e concretizat, dar ne gândim să fie undeva în jurul valorii de 2-3 milioane de lei, cu care să putem face un pas înainte, urmând ca apoi să avem grijă să îl rambursăm. Vom încerca să finalizăm în acest an reţeaua de apă de la Sălcud, să introducem apă în Oarba de Mureş unde chiar există o problemă reală cu lipsa apei, fiind o zonă de deal. Deocamdată acestea sunt planurile noastre pe care ne putem baza. Vom face în continuare demersuri la Bucureşti pentru un proiect de asfaltare a drumului de la Sălcud care ar putea fi integrat în cei 10.000 de kilometri de drum prevăzuţi a fi finanţaţi de Guvern…

Rep.: Ce activităţi importante mai aveţi pe agenda anului 2011?
I.N.: De asemenea, în acest an ne dorim să contiuăm programul de anvelopare a blocurilor de locuinţe din Iernut. Dacă ne ajută Dumenzeu şi fondurile ne permit, o să continuăm programul început în 2010 cu patru – cinci blocuri din zona şoselei E60 care sunt printre cele mai vechi blocuri din oraş, construite în anii 60, care ar necesita anvelopare. Ne dorim să continuăm programul!

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE