Bugetul local al Târgu-Mureşului, prezentat în 8 februarie? Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 74 Vizualizări

Bugetul local al Târgu-Mureşului, prezentat în 8 februarie?

3-1_30.jpg
Şedinţa de Consiliu Local programată în mod curent în ultima zi de joi a lunii nu a mai avut loc la Târgu-Mureş. Cel mai probabil bugetul va fi publicat, analizat şi votat într-o şedinţă pe 8 februarie. Nu mai puţin de 34 de studii de fezabilitate şi indicatori tehnico-economici pentru investiţii precum reparaţii străzi, lucrări de canalizare, parcări, refaceri şi iluminat sunt incluse pe agenda lucrărilor prime şedinţe a CL din 2011.
În condiţiile unui buget comparabil cu cel de anul trecut, susţinut şi de sume atrase prin proiecte europene, “pentru anul în curs se prevede, la nivelul municipiului, un mare volum de muncă, atât în ce priveşte construirea de drumuri, cât şi de imobile şi blocuri de locuinţe”, a afirmat primarul Dorin Florea în cadrul unei întâlniri cu reprezentanţi ai firmelor de construcţii şi dezvoltatori imobiliari desfăşurată la finalul săptămânii.

Inventarul proiectelor

Sunt în desfăşurare şi vor continua lucrările la proiectele POR (Programul Operaţional Regional) şi se va accesa un credit furnizor de 16 milioane de euro pentru 40 de obiective din municipiu (străzi, intersecţii etc.). Alte 15 milioane de euro vor fi destinate reabilitării şi modernizării celor 51 de străzi cuprinse în PIDU (Planul Integrat de Dezvoltare Urbană). Din suma de 15 milioane de lei de la bugetul local, vor fi executate lucrări de reabilitare în cartiere – alei, parcări ş.a. De asemenea, continuă lucrările în cartierul Belvedere şi va fi abordat un nou tronson din strada Al. Papiu Ilarian. Fonduri europene sunt destinate pentru realizarea centurii Corunca – Ernei (62 milioane de euro), licitaţia urmând a fi organizată în cursul acestui an, iar în ce priveşte Calea Sighişoarei (40 milioane de euro), se intenţionează predarea amplasamentului la sfârşitul lunii martie.
În privinţa blocurilor de locuinţe, continuă proiectele de construcţie, primarul Dorin Florea arătând că se doreşte achiziţionarea, prin licitaţie publică, a unor contracte pentru realizarea a aproximativ 800 de locuinţe noi, astfel încât „primăria să fie un jucător corect pe piaţa chiriilor”. Se vor organiza licitaţii pentru construirea a zece blocuri, dintre care şase pe strada Depozitelor şi patru pe strada 8 Martie, alte 300 fiind prevăzute în baza acordului cu MAPN vizând trecerea în proprietatea Municipiului a terenului de la Podul Mureş.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE