Home / Eveniment / Se pregăteşte decorul de primăvară

Se pregăteşte decorul de primăvară

Distribuie

3-3_20.jpg
După îndepărtarea bradului festiv şi demontarea luminiţelor Piaţa Trandafirilor şi-a pierdut din farmec. Bradul nu putea fi însă păstrat, chiar şi fără podoabe. Ceasul floral va fi montat doar în mai. În 2011, decorul din zona centrală va fi definit de lalele.
În parcurile şi zonele verzi ale municipiului continuă lucrările specifice acestei perioade au informează specialiştii din cadrul Administraţiei serelor, parcurilor şi zonelor verzi. În intervalul 31 ianuarie – 4 februarie 2011, astfel de lucrări se efectuează pe străzile: 22 decembrie 1989, Gheorghe Doja, Louis Pasteur, Cuza Vodă, Godeanu (în asociaţii de proprietari), Voinicenilor, unde se efectuează tăieri de corecţie, egalaj, ridicat coronament, formare, regenerare şi tăieri rase, iar la Administraţia serelor, de pe strada Prutului nr. 124, se desfăşoară lucrări de înfiinţare a culturilor dendro-floricole.

Ce va fi în centru?

În luna decembrie elementul principal de interes a fost bradul special adus şi montat pe locul ceasului cu flori. În 2010 acesta a fost adus de la Ocolul Silvic Fâncel de pe Valea Gurghiului, avea 105 ani vechime şi o înălţime de 25,5 metri. Pomul cântărea şapte tone, dar acum este transformat în scânduri. “Nu se putea păstra bradul ca decor în zona centrală pentru că nu avea rădăcină. Era pus într-un tub de beton, doar pe perioada sărbătorilor este ţinut, apoi este tăiat şi transformat în scânduri. S-ar fi scuturat, deja se scutura când l-am îndepărtat (15 ian, n.r.). Însă, după ce trece perioada de îngheţ acolo vor fi plantate flori. Ceasul floral va fi montat doar în luna mai. Aşteptăm odată cu reînvierea naturii să înflorească lalelele ce au fost plantate încă din toamnă în spaţiile din Piaţa Trandafirilor şi Piaţa Victoriei”, ne-a explicat, Gheorghe Mureşan, directorul Administraţiei Zone Verzi.

În mai ceasul cu 7.000 de flori

Ceasul Floral din Piaţa Trandafirilor a apărut acum patruzeci de ani, iar pe parcurs a devenit un adevărat simbol al oraşului. Ceasul cu flori datează din anii 1970. Se folosesc, în general, plante de mozaic, aproximativ 7.000 de bucăţi.

Premiile “Pomul anului”

Primăria a premiat în decembrie locatarii sau asociaţiile de proprietari care au realizat şi îngrijit cele mai frumoase spaţii verzi în oraş. Doar 13 asociaţii de proprietari din peste 1.000 s-au înscris însă în 2010. Câştigătorii au primit în total 7.500 lei, pentru a planta alţi pomi, arbuşti etc. Anul trecut cei mai destoinici locuitori au fost: locul I – AP 136, locul II – AP 30 şi locul III – Mihail Silimon.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Interviu cu Zorro și Haneș: Zâmbetele devin tradiție la show-urile de stand-up și open mic ale celor de la 3G Hub

Distribuie Fondat în toamna anului 2015, 3G HUB (3g Theater) este una dintre companiile de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.