Felix Vulgaris, un pacient ca oricare altul Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 171 Vizualizări

Felix Vulgaris, un pacient ca oricare altul

14_31.jpg
În drum spre clinica veterinară R&R din cartierul târgumureşean 7 Noiembrie, întâlnesc o familie fericită. Mama, fata şi băiatul, nepunând la socoteală şi câinele, toţi erau cu zâmbetul pe buze. Judecând după blana albă ce o ducea în braţe- mai cu seamă că de aproape blana s-a dovedit a fi totuşi un câine şi nu cergă, cum părea la prima vedere, familia tocmai venea de la clinică. „Am fost la un vaccin”, a spus băiatul alintându-şi căţelul, ca pe un copil după ce a luat o injecţie.
Am intrat în curtea fostei Cantină TCM, după cum este cunoscută în zonă, şi am bătut la uşa clinicii R&R, clinică veterinară privată fondată de cei doi Radu, Ungureanu şi Gheorghe. Înăuntru, ca la clinică. O secretară, medici de serviciu, multe pachete cu alimente pentru câini şi pisici aflate în convalescenţă după intervenţii chirurgicale sau alte tratamente ce necesită o hrană adecvată. Programări, telefoane, imagini cu câini şi pisici pe pereţi, dar din păcate nici un pacient.
Vlad, medic de serviciu
„Este o zi obişnuită, nu se poate şti dinainte când şi câţi pacienţi vom avea pe lângă programările la vaccinări, deparazitări…ca la orice clinică”, spune tânărul medic de serviciu, absolvent al Facultăţii de Medicină Veterinară din Cluj -Napoca, promoţia 2009, dr. Vlad Gheorghiţă.
Se oferă cu amabilitate să-mi prezinte clinica, deşi doar din aprilie 2010 lucrează în echipă. „Să începem de aici, de la standul cu produsele Eukanuba, hrană pentru câini şi pisici, ce nu se găseşte decât la noi, direct de la furnizor, preţurile sunt între 12 şi 35 de lei kilogramul, o conservă la 6 lei…acestea sunt preparate specifice pentru tratament postoperatoriu”, spune Vlad şi trecem în sala de tratament, apoi în sala de operaţii. Mai modest dotat decât o sală de operaţii dintr-un mare spital, dar are tot ce este necesar pentru orice intervenţie chirurgicală. Ca în orice clinică, lupta se dă pentru salvarea pacientului. „În clipa în care a ajuns la noi, pacientul e la fel tratat indiferent că e un şoricel de câmp, o broască ţestoasă, un maidanez , un pisoi rătăcit pe drum, adică un Felix Vulgaris sau un campion! Noi încercăm să-l salvăm pentru că proprietarul animalului de companie a investit mult în el, sentimental şi financiar!”, îmi explică Vlad. Trecem în revistă toate încăperile clinicii: sala cu multe cuşti, mai mici pentru pisici, mai mari pentru câini de toate dimensiunile, unde sunt adăpostiţi pentru refacere. Sala de cosmetică, baia şi uscătorul de păr, perii, foarfeci şi şampon cu Ph special pentru câini.

Revin peste 5 minute!
Tânărul medic are multe de povestit. Nu va uita lecţia lui Radu Ungureanu, când „l-a lăsat să înoate singur!” Era după câteva luni bune de stagiu când într-o zi dr. Radu Ungureanu i-a zis: Mă întroc în cinci minute! Şi în ziua aceea nu s-a mai întors! „A fost mai bine aşa, pentru că ştiind că imediat se va întoarce nu m-am stresat, m-am descurcat bine, indiferent de cazurile pe care aveam de rezolvat, dar dacă aş fi ştiut că sunt obligat să mă descurc de unul singur…poate că ar fi fost mai greu!”, îşi aminteşte zâmbind. Aflu cu mirare că oamenii vin cu tot felul de animale la medic. Cu câini, pisici, păsări, broaşte ţestoase, şarpe, sau chiar şi şoricel de câmp! Odată intrat în clinică, pacienţii sunt trataţi la fel!
Orice reuşită îi bucură şi orice eşec îi marchează ca şi pe colegii lor de medicină umană. Un caz fericit a fost salvarea unui câine ce suferea de boala lui Carre, pe care l-a pus pe picioare în 12 zile, deşi nu prea avea mari şanse! Dar au fost şi pierderi, când un pui de şase luni a trebuit să fie autanasiat după mai multe intervenţii chirurgicale, avea oasele demineralizate…
Am noroc de a vedea un client la sala de cosmetică, nu se supără că-l filmez. E un buldog francez, simpatic şi cuminte. Multe ar mai
fi de povestit…vom reveni!

Adresa Clinicii R&R
Str.22 decembrie nr. 53B Târgu Mureş
Program de lucru:
de luni până vineri între orele 9 şi 20
sâmbătă şi duminică de la 9,30 la 13
Consultaţii, tratamente, cosmetică, operaţii
Prima ambulanţă veterinară
„Taxa percepută pentru transportul animalelor de companie este taxa percepută pentru un taxi. Este o taxă simbolică, în afara de contravaloarea tratamentului aplicat animalului de companie.”dr. Radu Ungureanu
Ambulanţa veterinară poate fi solicitată zi şi noapte, la numerele de telefon 0265.218.029 şi la numărul de urgenţă 0723.602.693.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE