Ne-am luat iaz poluat Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 50 Vizualizări

Ne-am luat iaz poluat

13_29.jpg
CL a avizat ieri preluarea iazului batal de la Azomureş. De asemenea a acceptat o donaţie de 1.5 milioane euro. Destinaţia banilor va fi stabilită ulterior.

“Se acceptă oferta de donaţie a S.C. Azomureş S.A. pentru terenul în suprafaţă de 304.804 mp, situat în Târgu Mureş, strada Gheorghe Doja nr. 300, cu supraedificatele de pe acesta, respectiv staţia de transformare şi Casa pompelor” a decis marţi CL. De asemenea a fost aprobată preluarea cu titlu de cesiune a proiectului tehnic şi caietelor de sarcini a proiectului denumit „Lucrări de închidere-ecologizare a iazului batal de la S.C. Azomureş S.A. – Târgu Mureş”. Urmează efectuarea demersurilor legale la Ministerul Mediului şi Pădurilor pentru accesarea de fonduri nerambursabile în numele şi pe seama Municipiului Târgu Mureş pentru realizarea unor lucrări de refacere a terenului în vederea reutilizării. Încheierea contractului de donaţie pentru teren va fi oficializată odată cu primirea confirmării oficiale a Ministerului Mediului şi Pădurilor privind declararea ca eligibil şi finanţabil a proiectului de închidere – ecologizare a iazului batal. S.C. Azomureş S.A., în colaborare cu Municipiul Târgu Mureş s-a angajat să efectueze demersurile legale pentru stabilirea altor termene de execuţie începând cu data dobândirii calităţii de proprietar al municipiului. Cota de cofinanţare pentru derularea proiectului de ecologizare, plus cheltuielile neeligibile ale proiectului, precum şi orice cheltuială ce ar rezida din realizarea acestuia, cad în sarcina S.C. Azomureş S.A. În plus, consilierii au votat că acceptă oferta de donaţie a sumei de 1.500.000 Euro de la S.C. Azomureş S.A., urmând ca destinaţia acesteia să fie stabilită printr-o hotărâre de rectificare a bugetului local. Totuşi, pentru acelaşi tip de proiect, combinatul oferise acum doi ani 2 milioane de euro, tot ca municipalitatea să preia iazul batal. De ce s-a primit acum mai puţin cu 500.000 de euro? “Noi am avut o negociere acum doi ani prin care comisia a luat act de prevederile acelor înţelegeri, iar faţă de ce a fost data trecută, Primăria nu mai investeşte nici un leu şi primeşte 1.500.000 de euro. Aceşti bani vor fi folosiţi pentru oraş”, a explicat viceprimarul Claudiu Maior, susţinând că diferenţa o constituie faptul că firma a preluat cheltuielile de realizare a proiectului.

S-au cerut şi 10 mil. euro
Consilierul Molnar Gabor a cerut reluarea negocierilor cu Azo. “Cred că suma este mică, dacă vreţi intru în detalii. Cine a decis această sumă, cât de tare au negociat? Propun să se reia discuţia, cred că ar trebui să plătească 10 milioane euro, nu ştiu de ce cei care reprezintă oraşul duc grija celui cu care negociază. După părerea mea suma este mai mică decât ce puteam obţine”, a susţinut acesta. “Dacă cereţi mai mult de la turc, să dea Dumnezeu să vă ţină”, i-a răspuns primarul Dorin Florea.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE