Trei decenii de armonie într-o familie mixtă Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 107 Vizualizări

Trei decenii de armonie într-o familie mixtă

16_40.jpg
În Oraşul Trandafirilor sau al florilor, cum i se mai spune municipiului Târgu Mureş, sunt foarte multe familii mixte, unde domneşte armonia şi buna înţelegere. Nu se mai miră nimeni auzind că într-o familie el e oltean, iar ea e secuiancă sau ea e moldoveancă şi el e maghiar! Acceptarea diversităţii, în cele din urmă ţine de gradul de pregătire, de inteligenţă sau de cultură.
O astfel de familie mixtă am întâlnit zilele trecute într-o cramă des frecventată de studenţime şi de oameni de teatru din oraş. Ea, târgumureşeancă get-beget. El, din Drăgăneşti Olt. Cei doi alcătuiesc familia Cristian şi Cecilia Dendea, patronii cramei „La Mitică”.
Coborând cele câteva trepte ce duc în crama din strada Revoluţiei nr.11, dincolo de uşa de lemn, ajungeţi într-o sală intimă, boltită cum îi şede bine unei crame. Fotografii ale oraşului vechi pe pereţi, prosoape ţărăneşti, scaune solide de lemn şi mese acoperite cu materiale ce se asortează cu ambientul unui asemenea local. Pe acordurile discrete ale cântecelor de pahar interpretate de Gică Petrescu, ca să amintim doar unul dintre cei care asigură atmosfera adecvată unei întâlniri a oamenilor de afaceri, sau din contră, melodiile romantice pentru perechile de îndrăgostiţi, cocheta sală oferă toate condiţiile pentru o masă ca la mama acasă! Tot ce comandaţi să ştiţi că se pregăteşte pe loc, din ingrediente proaspete! Cei care vin aici ştiu că totul e proaspăt, că trebuie să aibă răbdare, dar merită aşteptarea. „Pentru mine cea mai mare satisfacţie este să văd farfuriile goale că asta înseamnă că le-a plăcut mâncarea, că nu am muncit degeaba!”, spune Cecilia. Stăm de vorbă la o cafea cu lapte şi aflu povestea celor doi, care azi, 10 februarie împlinesc 31 de ani de căsnicie. Urându-le la mulţi ani şi toate cele bune, încerc să aflu care a fost secretul acestei căsnicii reuşite.
„Multe ar fi de povestit”, spune amabilă târgumureşeanca, absolventa liceului „Papiu” şi cu zâmbetul pe buze reia din nou şi din nou firul amintirilor, pentru că sosirea comenzilor din sală ne întrerupe mereu. Soţul, Cristi, „mai iute din fire”, că doar e oltean, e mai zgârcit la vorbă, de parcă ar vrea să dea de înţeles că vorba multă e sărăcia omului! Pun cap la cap frânturi de conversaţie şi ca un puzzle se conturează o viaţă frumoasă, trăită în armonie de cei doi. S-au cunoscut la Bucureşti, la o şcoală renumită de bucătari şi s-au căsătorit, considerându-se amândoi sufletul pereche pentru celălalt. Au râs amintindu-şi de voiajul de nuntă la Sovata, când Cecilia având buletinul mamei nu s-a putut caza decât clandestin cu proaspătul ei soţ în aceeaşi cameră de hotel! Au lucrat ba cot la cot la restaurantele din oraş, ba unul la Grand şi altul la Continental, ba la Camping, până când s-au decis să lucreze pe cont propriu! Au preluat crama La Mitică şi s-au străduit să păstreze specificul restaurantului, chiar şi pe vremuri de criză. „Ne place să fie clientul mulţumit, şi cei care se întorc şi peste ani şi ani povestind că aici au mâncat cea mai bună ciorbă de burtă sau orice alt preparat gătit proaspăt, nu poate decât să ne mulţumească”, spun cei doi..
Anii au trecut şi fetiţa lor, Monica, la rândul ei şi-a urmat destinul, dincolo de ocean! Căsătorindu-se cu un şef de sală de la Meriot, Monica e fericita mămică a celor două fetiţe, Michelle Bayen Aassal şi Lilly Melek Aassal. Urmând exemplul părinţilor, ce se naşte din familie mixtă, tot în familie mixtă va trăi!

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE