Home / Business / Profesioniştii site-urilor de la REEA, certificaţi la Viena

Profesioniştii site-urilor de la REEA, certificaţi la Viena

Distribuie

27_01.jpgCălin Borz, Cornelia Iclănzan şi Andreea Radu, angajaţi ai companiei REEA din Târgu-Mureş, au fost certificaţi ca specialişti Typo3, în urma unui examen care a avut loc la Viena în decembrie 2010, ridicând astfel la patru numărul specialiştilor din România care deţin certificate Typo3. Certificarea se obţine printr-un examen grilă susţinut în cadrul Asociaţiei Typo3, recunoscută pe plan mondial ca fiind organismul care eliberează astfel de documente.
Ce este Typo3?
Typo3 este una dintre cele mai folosite soluţii pe care se implementează un website, care se doreşte a fi administrat de persoane care nu au cunoştinţe de specialitate, devenind în ultimii ani unul din cei mai importanţi jucători pe piaţa de Content Management System. “Datorită succesului înregistrat, complexitatea Typo3 a crescut, iar cunoştintele şi abilităţile profesioniştilor e nevoie să fie la un nivel ridicat pentru asigurarea succesului proiectelor. Certificarea specialiştilor Typo3 este importantă pentru clienţi deoarece se certifică, calitatea serviciilor oferite de o companie, pentru proiecte pentru vizibilitatea abilităţilor specialiştilor pe piaţă, pentru profesionişti pentru a-şi îmbunătăţi şi testa cunoştintele”, a precizat Daniela Şuhanea, marketing manager în cadrul companiei REEA.
Portofoliu impresionant
Potrivit acesteia, echipa Typo3 din cadrul companiei REEA are o experienţă de peste cinci ani pe piaţă, realizând site-uri pentru companii locale, dar şi din străinătate. “Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu-Mureş, Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca şi Centrul Medical Nova Vita din Târgu-Mureş sunt doar câteva dintre instituţiile care au beneficiat de experienţa şi cunoştinţele membrilor certificaţi în realizarea website-urilor de prezentare”, a subliniat Daniela Şuhanea.
Investiţia a meritat
“Este un lucru deosebit pentru că certificarea Typo3 este foarte populară în Europa, mai ales în comunitatea germanofonă, iar examenul nu e deloc uşor. Chiar dacă certificarea este nominală, acordată per persoană şi nu firmei, din punctul meu de vedere a meritat ca REEA să investească şi să-i susţină pe cei trei colegi, deoarece gândind în perspectivă este vorba despre un câştig indirect pentru firmă. Astfel, în relaţia cu partenerii, mai ales cei externi, credibilitatea noastră în ceea ce priveşte competenţa va creşte, ceea ce înseamnă că vom recupera investiţia şi acest lucru se va reflecta în veniturile firmei. De asemenea, certificarea este importantă pentru colegi, având în vedere că ea le oferă avantaje profesionale.”
Dan Maşca, proprietar REEA
Cotare mai bună pe piaţă
„Pentru mine, această certificare înseamnă o cotare mai bună pe piaţă, şi atestă faptul că implementezi site-uri după anumite reguli, care înseamnă optimizare şi performanţă ridicată. Faptul că suntem trei colegi cu această certificare în cadrul firmei Reea, înseamnă şi o încredere mai mare din partea clienţilor în echipa cu care urmează să dezvolte proiecte. Certificarea este importantă pentru clienţi, pentru firmă şi nu în ultimul rând pentru integrator.
Examenul mi s-a părut destul de laborios, pentru că te purtau întrebările prin toate capitolele CMS-ului, începand de la instalare până la configurări, template-uri, user rights, etc. Mi-am dorit această certificare deoarece indică faptul că deţii cunoştinţe solide în acest domeniu, şi că ai performanţe.”
Călin Borz, Project Manager Typo3, REEA
Oportunitate pentru carieră
„Am dorit să mă certific pentru a obţine o recunoaştere a cunoştinţelor mele şi pentru a studia mai în detaliu această tehnologie. Examenul mi s-a părut interesant, a fost o oportunitate de a studia şi alte metode şi aspecte faţă de cele pe care le cunoşteam deja. Pentru mine certificarea înseamnă o recunoaştere a cunoştintelor din acestă tehnologie (Typo3 – n.r.), o oportunitate pentru carieră şi o imagine mai bună în faţa clienţilor.”
Andreea Radu, PHP Programmer/Typo3 Extensions Developer, REEA
Dovadă a competenţei
„Pentru mine personal certificarea înseamnă o dovadă a competenţei mele pe acest domeniu şi sper ca această realizare să fie de folos în cariera mea şi implicit a firmei unde lucrez, Reea. Examenul a fost destul de greu, a fost un test grilă cu mai multe variante de răspuns, aceste variante fiind foarte asemănătoare şi menite să încurce candidatul. Mi-am dorit această certificare deoarece este o dovadă că eşti un specialist în domeniu şi că eşti capabil să dai soluţii competente în dezvoltarea unui website pe acest Content Management System şi pentru că există pe piaţă cerere pentru specialişti certificaţi.”
Cornelia Iclănzan, TYPO3 Programmer, REEA


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Parc fotovoltaic construit în județul Mureș, pe un teren de 41,9 de hectare

Distribuie Comisia de Analiză Tehnică din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Mureș a decis, recent, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.